Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna.

Exempel på riktade aktiviteter i Sjuhärad

  • För förskola/grundskola i Sjuhärad ordnar vi olika lekar och övningar med Europaanknytning. Ämnet kan till exempel vara allmänt om EU samarbetet, om länder och språk eller kring miljö och energi.
  • Gymnasieelever i Sjuhärad får inspirationsseminarium om vilka möjligheter EU erbjuder för ungdomar att jobba, praktisera, studera eller göra volontärtjänst utomlands.
  • Vi har EU på schemat för verksamheter och personal inom områden som verksamhetsutveckling, specifika ämnen, fortbildningsmöjligheter eller internationella utbyten.
  • Eu på schemat för politiker och tjänstermän

Europa Direkt Sjuhärad är även med på event så som skolavslutningar, mässor eller festivaler i Sjuhärad.


På gång:

 

 

 

Utförda aktiviteter 2017


20 februari

Informationsmöte tillsammans med ESF kring utlysningarna inom programområde 1 och 2 samt till drop-in för projektspecifika frågor. 

23 februari

Språkdagsturne´på alla fyra skolorna i Bollebygd tillsammans med Maria Sjöström Gisslén från EU-kommissionens representationen i Sverige.

14 mars

Information och förberedelser för en gymnasieklass i Marks kommun inför deras Euroscola i Strasbourg.

4 april

EU på schemat för två olika klasser på Mogaskolan i Svenljunga kommun.

10 april

Idrottens EU-nätverk träffades i Borås. Europa Direkt Sjuhärad berättade om kontorets verksamhet och om beslutsprocessen inom EU.

26 april

Informationsmöte tillsammans med Europeiska investeringsbanken, EU-kommissionen och ALMI kring inversteringar för mindre och stora företag samt organsiationer.

5 maj

Inspirationsdag i Borås kring studier, praktik, volontärskap och arbete på den Europeiska marknaden. Europaparlamentariker, UHR, Erasmus+, Space, EURES och andra intressanta personer var inbjudna för att berätta om möjligheter och egna erfarenheter.

9 maj

Vi uppmärksammade EU dagen genom tävling på webben och facebook, tävling live i Bollebygds kommunhus och fanns med på torget i Bollebygd med vårt EU tält.

10 maj

På Framsteget i Borås gick vi igenom EU och mobilitet.

16 juni

School:s out 2017 anordnades för åttonde året i rad i Bollebygd. Årets huvudartist på School’s out 2017 är Norlie & KKV. Europadirekt Sjuhärad, som var med och arrangerade, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

12 september

En framtidsdag anordnades för högstadieungdomar i Bollebygdsskolan. Europa Direkt var på plats för att beskriva möjligheterna på den internationella arbetsmarknaden. Vi bjöd även in Eurodesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och EVSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Borås för att möta nyfikna ungdomar.

2-4 oktober

International weeklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Högskolan i Borås

5 oktober

Näringslivsdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Åhaga i Borås

25 oktober

EU information för SPACElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gruppen som är påväg på praktik utomlands