19 maj 2017

Framtidsdagen 12 september

Tisdagen den 12 september 2017 bjuder vi in till Bollebygdskolans heldag om framtiden. Skola + Arbetsliv = Framtid.

Framtidens medarbetare finns i dag i skolan. För att eleverna skall få en möjlighet att göra välgrundade val kring framtida yrken är det viktigt att de får en inblick i arbetslivet tidigt och kan upptäcka vilka möjligheter som finns. Det är här du kommer in!

Här får du chansen att berätta om ditt yrke, svara på frågor och locka unga att söka din bransch. På lite sikt kan dessa tjejer och killar bli framtida anställda och arbetskamrater!

Vi behöver ditt deltagande för att kunna göra denna dag
meningsfull & uppskattad för våra fantastiska elever.

Dagens innehåll

  • Vi hoppas att du/ni vill delta på något sätt under dagen. Kanske vill ni visa upp delar av ert företag och yrken som finns hos er i vår utställningshall i Idrottshallen i Bollebygdskolan eller på planen framför entrén, låta eleverna testa på och besvara frågor och vidga vyer.
  • Vi skulle vilja se just dig i vårt ”yrkesbibliotek” och ge dig möjlighet att träffa våra elever och berätta om ditt yrke och vägen dit. Att agera yrkesambassadör för din bransch!
  • Ni är välkomna att berätta om er skola och utbildningar på gymnasiemässan i vår nyinvigda foajé
  • Vill du inom Arbetsförmedlingen berätta om hur man går till väga för att söka sommar/extrajobb? Lite tankar om vilka egenskaper som framtida arbetsgivare vill se hos sina anställda och hur man bör bete sig på en arbetsplats? Var finns jobben i framtiden?
  • Vill du ”gamla” Bollebygdselev berätta om ditt val till gymnasiet och vad som hände sen? Vad kan vara bra att tänka på? Är det kört om man inte vet vad man vill bli när man är 15? Vad vill du dela med dig av till dagens högstadieelever?

Bakgrund & syfte

Alla högstadiets elever kommer att under en koncentrerad dag få fyllas av kunskaper om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Information och upplevelser som förhoppningsvis kommer att vara till stor hjälp för eleverna inför kommande utbildnings- och yrkesval och inte minst fungera motivationshöjande för att se sambanden mellan skola & arbetsliv.

Eleverna i år 7, 8 och 9 kommer att få träffa representanter för arbetsliv, utbildningsanordnare, Kommun, Arbetsförmedling, ”gamla” elever med flera. Ungdomarna kommer att få uppgifter att lösa som de senare skall redovisa på olika sätt.Detta blir första gången vi tillsammans anordnar en sådan här dag och vi hoppas att det blir början på en givande tradition.

Tid och plats


Företag/gäster:
08.30-cirka 12.00 Träffa elever under skoltid

Gymnasieskolor:
12.00-15.00 Träffa elever under skoltid
16.00-18.30 Gymnasiemässa för elev/föräldrar
18.00/18.30 Börjar föräldramöten år 7-9 Bollebygdskolan

Anmälan

Fyll i anmälningsblanketten och posta eller maila den till
jessica.lindh@bollebygd.se

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare: Jessica Lindh
e-post: jessica.lindh@bollebygd.se telefonnummer: 033-4305620