15 december 2017

Töllsjöskolan semifinalister i Arla Guldko 2018

Trettio vardagshjältar på förskolor, skolor och seniorserveringar runt om i Sverige har nu gått vidare till semifinal i Arla Guldko 2018, ”matbranschens Oscar”. Tävlingens syfte är att hylla de som kämpar för matglädje i de offentliga köken.

Töllsjöskolan har gått vidare till semifinal i kategorin Bästa Matglädjeskola!

Nästa steg är att juryn utser finalisterna i tävlingens tre kategorier. Vinnarna koras vid den stora finalgalan den 3 maj 2018 i Stockholm.

- Det är artonde gången vi genomför Arla Guldko och varje år blir vi lika imponerande av de tävlande som har en enorm drivkraft och engagemang för att sprida matglädje bland sina gäster. Många ser tävlingen som ett sätt att vidareutveckla sin verksamhet och därför är våra kompetenta jurygrupper så viktiga. Juryarbetet pågår under flera veckor då de bedömer både helheten och detaljerna hos de tävlande, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Vinnarna i respektive kategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko® och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr. Arla Guldko startade år 2000.

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

I slutet av januari utses tre finalister i varje kategori. Dessa går sedan vidare till den stora finalen den 3 maj 2018 i Stockholm då vinnarna koras.

Mer information om Arla Guldko hittar du på Arlas webbbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster