Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna.

Exempel på riktade aktiviteter i Sjuhärad

  • För förskola/grundskola i Sjuhärad ordnar vi olika lekar och övningar med Europaanknytning. Ämnet kan till exempel vara allmänt om EU samarbetet, om länder och språk eller kring miljö och energi.
  • Gymnasieelever i Sjuhärad får inspirationsseminarium om vilka möjligheter EU erbjuder för ungdomar att jobba, praktisera, studera eller göra volontärtjänst utomlands.
  • Vi har EU på schemat för verksamheter och personal inom områden som verksamhetsutveckling, specifika ämnen, fortbildningsmöjligheter eller internationella utbyten.
  • EU på schemat för politiker och tjänstermän

Europa Direkt Sjuhärad är även med på event så som skolavslutningar, mässor eller festivaler i Sjuhärad.


På gång:

 

1 oktober 2018 - 26 maj 2019

EU vals kampanjen "den här gången röstar jag"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Bokat 2019

 

29 mars

Politikerdebatt i Borås. De fem parlamentarikerna Olle Ludvigssonöppnas i nytt fönster, Malin Björköppnas i nytt fönster, Max Anderssonöppnas i nytt fönster, Jasenko Selomovic'öppnas i nytt fönster och Soraya Postöppnas i nytt fönster från Västra Götalandsregionen gästar Bäckängsgymnasieskola i Borås. Gymnasieelever från Sjuhärads kommunerna Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Mark och Borås är inbjudna och har bokat sina platser till detta stora event.

 

Utförda aktivitter 2018

 

10 februari

Event för att belysa arbetet på EUnivå för personer med funktionsvariationeröppnas i nytt fönster.

4 maj

Event på Tranemo gymnasieskola om mobilitetöppnas i nytt fönster. Parlamentarikern Olle Ludvigssonöppnas i nytt fönster gästar eventet. Europa Direkt Sjuhärads EU tält kommer även det att synas vid skolan.

4 maj

Vi uppmärksammar Marks gymnasieskolas invigning som ambassadörsskolaöppnas i nytt fönster.

5 maj

Event i Vårgårda om kring hållbar livsstil.öppnas i nytt fönster Deras framtidsdag ordnas för tredje året i rad. Europa Direkt Sjuhärad är på plats med EU tältet och har fokus på miljö och social hållbarhet.

9 maj Europadagen

Vi finns på plats på Bollebygdsskolanöppnas i nytt fönster. Lyfter happenings runt om i Sjuhärad på vår webb, instagram och Facebook. EU-tältet kommer synas utanför skolbiblioteket i Bollebygd.

18 maj

Finaldag i Skövde för tävlingen Uppdrag Ungdomarnas Europa. Ihop med Fyrbodal Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Göteborgsregionen Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Skaraborgs hushållningssällskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Europa direkt Sjuhäradöppnas i nytt fönster med och ordnar tävlingen.

15 juni

School's outöppnas i nytt fönster anordnas för nionde året i rad i Bollebygd. Europadirekt Sjuhärad, som är med och arrangerar, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

11 september

Framtidsdag på Bollebygdsskolan. Alla högstadiets elever kommer att under denna dag få möjlighet att fyllas av kunskap om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Detta är ett återkommande evenemang och Europa Direkt Sjuhärad fanns på plats även förra året.öppnas i nytt fönster

16 oktober

Event i Svenljunga där språkets möjligheter står i fokus. Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag i Svenljunga där Språkföreläsaren Maria Sjöström Gisslen gästar Sjuhärad och Svenljunga.

17 oktober

Event kring språk på Örelundskolan i Olsfors. Vi har bjudit in Maria Sjöström Gisslén till Bollebygd för att inspirera elever och lärare inför de språkval eleverna gör i 6:an inför 7an.

17 oktober

Event i Borås på Bäckängs gymnasieskola med fokus på framtida möjligheter. Språkföreläsaren Maria Sjöström Gisslen och från UHR är inbjudna.

 

Utförda aktivitter 2017

Om du är nyfiken på vad vi gjort 2017 så hittar du alla aktiviteter och event under nyheteröppnas i nytt fönster. Där kan du också läsa intervjuer med intressanta personer från Sjuhärad, Sverige och EU.