03 november 2017

Årlig brysselresa för gymnasieelever

Bäckängsgymnasiets treor i Borås har genomfört den årliga studieresan till Bryssel

Det blev en lyckad studieresa till Bryssel för Bäckängsgymnasiets treor. Flera intressanta besök fanns med på schemat, där mötet med Cecilia Malmström blev en höjdpunkt. Eleverna fick även träffa två yngre tjänstemän, en på Parlamentet och en på Kommissionen, vilket gav eleverna en personlig inblick i hur det är att arbeta inom EU och vägen dit. Rollspelet på Parlamentarium var som vanligt en höjdare och det var utformat på ett sätt som förklarade den ganska snåriga beslutsprocessen inom EU på ett bra sätt.

Flera av eleverna är nu taggade för att plugga vidare och även söka till de olika praktikmöjligheterna som finns inom EU. Någon elev är till och med sugen på att bli tolk.

Bakgrunden till elevernas resa

Resan ingår i den ordinarie budgeten för profilen Europa i Världen på Bäckängs gymnasieskola i Borås och är en återkommande resa för Europatreorna.

Det är i huvudsak Skolambassadören Magnus Almström som satt ihop schemat och planerat resan i samråd med övriga kollegor i deras arbetslag. Programmet har haft ett liknande innehåll tidigare år men detta år försökte Magnus till exempel få med en programpunkt där eleverna fick lyssna till yngre tjänstermän som kunde förmedla hur det är att bo och jobba i Bryssel.

Här hittar du alla bilder från elevernas resa.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns programmet som eleverna tog del av.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster