Ungdomsveckan

13 april

Europeiska ungdomsveckan - en vecka fylld av internationella möjligheter för dig som ung!

Den 8:e upplagan av Europeiska ungdomsveckan står runt hörnet. Borås stad deltar för första gången tillsammans med städer runt om hela kontinenten.

Under veckan kommer Brygghuset vara värd för en rad olika aktiviteter
för att främja mobilitet och icke-formellt lärande - kom och fira unga
människors bidrag till utvecklingen av Europa!

Sociala medier

Håll utkik efter europeiska ungdomsveckan i Borås på sociala medier. Under april kommer ni kunna ta del av inspirerande berättelser från unga som varit en del av internationella projekt - ni kommer t.ex. få träffa Lisa, 26 år från Tyskland som volontärarbetar i Sverige och Elliot, 23 år som deltagit i ett projekt i Slovakien. Genom att ge av sin tid och arbete har dessa personer kunnat bidra till en positiv utveckling i samhället. Följ EVS i Borås på facebook för att ta del av alla berättelser och få mer information om veckan.

3 maj

Bege er till Brygghuset den 3 maj kl. 17.00 och delta i Språkvänner - få chans att öva och bekanta dig med nya språk (svenska, engelska, spanska, italienska etc.) och skapa internationella kontakter.

4 maj

Den 4 maj kl. 16.30 slår vi upp portarna till Brygghuset för en helkväll med fokus på ungas internationella möjligheter! Var med på workshops, frågesporter, ta del av fotoutställning, fika och livemusik och få information om olika möjligheter för dig som ung inom EU.

5 maj

Europeiska ungdomsveckan avslutas med ett event den 5 maj anordnat av Europa Direkt Sjuhärad med fokus på arbets- och utbildningsmöjligheter. Borås stads internationella ungdomssamordnare kommer delta tillsammans med Victor Stamatakos och Danutė Matelytė, EVS-volontärer i Borås.
Evenemanget hålls på Borås stadsteater från kl. 09.00. Anmälan görs till europadirekt@bollebygd.se.

Erasmus+ 30 år

EU:s ungdomsprogram Erasmus+ firar iår 30 år. Inom Erasmus+ kan man bland annat delta i Europeisk volontärtjänst (EVS) och ungdomsutbyten. Den första veckan i maj deltar 33 länder i Europeiska ungdomsveckan, med ett brett utbud av evenemang och aktiviteter. Borås stad ansvarar för att sprida information lokalt om EU:s möjligheter för unga under veckan, i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Aktiviteterna under veckan riktar sig till unga mellan 16-30 år.