01 juli 2017

Exklusiv intervju med Katharina Hernström.

Katharina är kollegan som har många bollar i luften och är full av energi. Hon är en öppen och varm person som är generös med sin tid och sitt engagemang. Är mycket kreativ med intresse och talang för att inreda, hon kan konsten att skapa stämning både materiellt och socialt. Har vi missat något om Katharina?

Berätta kort för läsaren vem du är?

Jag heter Katharina, jobbar som ungdomsutvecklare i Bollebygds kommun och sitter med i Europa Direkt Sjuhärads arbetsgrupp. Jag är en person som gärna har mycket på gång. Är engagerad i det mesta och trivs som bäst när det är mycket som händer.

Varför tycker du om ditt jobb?

Har förmånen att som ungdomsutvecklare få träffa ungdomar på ett unikt sätt genom att ha möjlighet att vara på alla deras arenor och samtidigt ha bra kontakt med föräldrar och lärare.

Vi gör skillnad för många ungdomar, vi ordnar aktiviteter, School’s out och resor - men mest av allt finns vi där som en fast punkt i tillvaron genom gårdsverksamheten och i skolan. Vi hinner lyssna, vi hinner prata med deras föräldrar, vi hinner ringa och kolla läget när något har hänt, vi hinner medla i konflikter och vi hinner bry oss om de som har det jobbigt. Alla känner oss, alla vet vilka vi är, alla ungdomar, föräldrar och skolpersonal kontaktar oss i det mesta som rör våra ungdomars liv.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Mitt favoritämne i skolan var SO, speciellt Historia och Samhällskunskap.

Vad vet du nu som du önskat du visste när du var yngre?

Jag vet att jag tänker ibland att barnen ej vet hur bra de har dem. De har så öppna chanser att göra saker. Jag åkte direkt till Australien via Thailand, Malaysia och Singapore direkt efter gymnasiet. När jag kom tillbaks åkte jag till USA. Har rest en hel del tidigt men hade jag åkt idag hade jag åkt på språkresa. Vill skicka mina barn på språkresa.

Vilken stad besöker du gärna inom EU?

Nästa EU-stad jag kommer att besöka kommer att blir Ljubljana, där vi först och främst tänker besöka Postojnagrottan. Vi planerar även en resa till Dubrovnik med vinklubben i maj nästa år.

Vad betyder Sjuhärad för dig?

Trivs fint i Sjuhärad, håller mig dock mest i Sandared där jag bor och i Bollebygd där jag arbetar. Nära till allt och fantastiskt vackert med mycket sjöar och vacker natur. Motionerar gärna i Hultafors.

Vilket ämnesområde inom EU är du mest engagerad inom?

Allt som rör ungdomsdemokrati och resor/studier inom EU intresserar mig.

Vad hämtar du inspiration ifrån?

Får lätt idéer. Jag får inge panik när det är mycket utan känner inga problem det löser vi. Det är som bäst när det är tusen grejer. Jag tycker det är kul att lösa saker åt andra. Tycker ej konflikter utan är det något problem som uppstår så löser jag det istället. Därför engagerar jag mig lätt i projekt. Är en riktig föreningsmänniska och är med i mycket. Har alltid varit sådan. I skolan var jag tex. ordförande i elevrådet.

Vad har du på gång?

Just nu är vi på sommarläger med ett stort gäng ungdomar och nu är det ganska dags för lite semester. Det blir sommarstugan i Sandkärr och sen en biltur genom Europa ner till Kroatien. I höst tänker jag vara med på Näringslivsdagen med Europa Direkt och dessutom ska jag inreda scenen ihop med Maria på Blomsterhuset.