25 oktober 2017

Inför Islandsresan

Den 25 oktober föreläste Europa Direkt Sjuhärad om EU och mobilitet inför Islandsresan för gruppen i projektet SPACE.

Idag, den 25 oktober, föreläste Europa Direkt Sjuhärad på Brygghuset i Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för en grupp från projektet SPACElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gruppen förbereder sig för sin praktikresa till Island. Island är ett EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) land vilket innebär ett land utanför EU som ändå innefattas av den fria rörlighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som alla EU länderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har.

Gruppen inom SPACE fick information från Europa Direkt Sjuhärad om grunden till EU-samarbetets start 1951, fram till vad medlemskapet ger idag kring mobilitet det vill säga möjligheten att studera, arbeta och arbeta i ett annat EU land eller EES land. Föreläsningen avslutades med en frågestund/Quiz genom verktyget Sli.do där gruppen anväde sina mobiler för att svara rätt på frågorna.

SPACE

Genom projektet SPACE får unga i Sjuhärad chans att göra utlandspraktik. Projektet är en del av Sjuhärads samordningsförbundslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbete och finansieras genom ESF:s transnationella utlysning inom TLN Mobilitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projektet riktar sig till arbetssökande kvinnor och män i åldern 18-30 år som är i behov av samordnat stöd för att närma sig eller komma ut på arbetsmarknaden. Deltagarna kommer att genomgå ett program där bland annat sex veckors praktik i ett annat EU-land ingår. Projektet startade 1:a november 2015 och pågår under 3 år.

Du kan följa projektet på SPACE facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.