Almi Väst i Borås

02 mars 2018

Intervju med Almi Väst i Borås

Europa Direkt Sjuhärad har fått en exklusiv intervju med Almi Väst i Borås. Almi Väst erbjuder lån, rådgivning och riskkapital till företag med spännande idéer.

Berätta kort vilka ni är

Tomas Stoli är rådgivare med finansiering som specialitet, inget undgår Tomas noggranna blick. Tomas bor i Ambjörnarp och älskar landsbygden och sina barnbarn.

Ola Andréasson bor i Hyssna och gillar att jobba med renoveringsobjekt. På Almi jobbar Ola med finansiering och syns ofta hos banker och andra samarbetspartners.

Alen Saric är Boråskontorets finansieringsrookie men har jobbat på bank i flera år. Alen är nybliven tvåbarnspappa så han har inga problem att fylla fritiden!

Anna är kontorschef på Almis Boråskontor och jobbar också med marknadsföring för Almi Väst. Anna klämmer gärna in så många träningspass som det går kalendern.

Berätta lite om Almi

Vi jobbar med företag som vill växa och utvecklas. Det är väldigt spännande att följa företag i alla möjliga branscher och stadier. Vi erbjuder lån, rådgivning och riskkapital så vi kan följa våra kunder under en lång tid. Vi jobbar på uppdrag av Näringsdepartementet och det är tydligt i våra direktiv att vi skall vara marknadskompletterande. Det betyder att vi inte konkurrerar med bankerna exempelvis. Tvärtom jobbar vi väldigt nära de flesta bankerna. Vi hoppas att de tycker att vi är deras bästa vänner.

Vad är det bästa med att jobba på Almi?

Det bästa är mångfalden av människor och företag som vi möter. Inte en dag är den andra lik. Många gånger kan vi vara med när ingen annan kan på grund av vår roll. Är det företag eller idéer som anses riskfyllda så kan det i vissa fall vara vår roll att vara med.

Vad vet ni nu som ni önskar att ni hade vetat när ni var yngre?

Det hade varit spännande att ha en kristallkula och se vilka idéer som skulle bli framgångsrika redan innan. Hur vi människor påverkat miljön är ju något vi alla skulle kommit underfund med tidigare. Då hade vi kanske investerat i ännu fler hållbara företag.

Vad betyder Sjuhärad för er?

Sjuhärad är en fantastisk bygd med mycket entreprenörskap. Här växer och frodas idéer överallt. Många är väldigt drivna och ser till att det händer saker även utanför företagarvärlden.

Vilket ämnesområde inom EU är ni mest engagerade inom?

På Almi har vi inte någon fråga vi officiellt brinner för. Allt som kan förbättra för små och medelstora företag är viktigt. Svenska företag behöver alltid bli bättre på och jobba mer med export. Finansiering av export på olika sätt är viktigt för många företag.

Vad har ni på gång?

Vår kärnverksamhet inom finansiering rullar på som vanligt. Vi kommer att köra en utbildning som vi kallar ”Ekonomi för företagsledare” i mars. Den handlar om hur man kan ha koll på och förbättra sin lönsamhet i företaget. Vi ska också ha ett seminarium om att köpa företag, där vi berättar hur den processen ser ut och vad man bör tänka på.

Följ oss gärna i sociala medierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där lägger vi ut inbjudningar till allt vi gör är i Väst!