Sune Lunqvist

27 mars 2017

Intervju med Bollebygdsprofilen Sune Lundqvist

Sune Lundqvist bor i Bollbygd och är grundare av inredningsföretaget Input interiör.

Berätta kort för läsaren vem du är

Hej, Sune Lundqvist här, en 57-årig entreprenör.

Född och uppvuxen i Bollebygd där jag också bor med min familj. Jag är grundare till Input interiör som startades 1987, då var drömmen att skapa ett inredningsföretag som var oberoende och jobbade med god design. Idag är det verklighet. I nära samarbete med branschens främsta arkitekter och ledande inredningsproducenter ser vi till att skapa miljöer, mötesplatser och interiöra upplevelser i Sverige och internationellt som skapar tillväxt, utveckling och leder till framgång. 
Besök gärna Input interiörs hemsida inputinterior.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med 400 anställda på 21 orter i Sverige, och i januari öppnade vi vårt första kontor i Finland i centrala Helsingfors, så föds nya drömmar.

Jag är också engagerad och vice ordförande i IF Elfsborg samt en stor vän av hockey och då är favoritlaget Frölunda Indians.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

I skolan gillade jag mest matematik och idrott men jag var också nyfiken och en upptäckare, så de flesta ämnen var faktiskt rätt ok även om jag inte var så duktig i dem.

Vilken stad besöker du gärna inom EU och varför?

Inom EU besöker jag gärna Barcelona för sin arkitektur, puls och människor samt närheten till vattnet och givetvis också för dess fotbollskultur :)

Vad vet du nu som du önskar att du hade vetat när du var yngre?

När jag var yngre skulle jag inte egentligen velat veta så mycket mer för det ständiga lärandet och upptäckandet är det som skapar nyfikenhet och utvecklar, att alltid lära och erfara något nytt men faktiskt borde jag förstått att språk skulle prioriterats mer i skolan.

Vad betyder Sjuhärad för dig?

Sjuhärad är betydelsefullt för mig på många sätt. Dels genom alla engagerade, flitiga personer och förebilder i näringslivet, kommuner och idrotten, det var också här jag började i min yrkesroll som säljare och företagare. Mitt hjärta klappar också stolt för IF Elfsborg som betyder mycket för bygden.

Vilket ämnesområde inom EU är du nyfiken att veta mer om?

Hur EU ska hantera de ökade protektionistiska utmaningar som vi medborgare i olika länder står inför och som måste hanteras på ett respektfullt sätt av och för oss alla.

Vad har du på gång?

Mycket, dagarna fylls av alla spännande projekt och utmaningar som vi i vårt företag får vara en del av genom våra kunders och uppdragsgivares förtroende och som vi ska leva upp till och förtjäna.

Vår nya satsning och etablering i Helsingfors och att därifrån kunna ta flera kliv och komma närmare våra kunder i Finland och baltiska grannländer.