Helena

18 april 2017

Intervju med Boråsprofilen Helena R Alcenius

Helena R Alcenius bor i Borås och är VD för BoråsBorås TME AB och Borås Stad Textile Fashion Center.

Berätta kort för läsaren vem du är

Helena R Alcenius är VD för BoråsBorås TME AB och Borås Stad Textile Fashion Center, jag bor i Borås, gift med Christian och har två döttrar. Köper mer böcker än jag hinner läsa, försöker träna och gillar att umgås med vänner.

Jag är en person som gärna vill vara med och förbättra, om inte alltid världen, men de saker jag arbetar och engagerar mig i. Jag vill skapa nytt, sätta saker i nya sammanhang, hitta nya och underhålla befintliga goda relationer, uppåt och nedåt och i sidled. Tidigare såg jag det mesta i livet som projekt, men fördelen med att bli äldre är förståelsen och intresset för processer.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Jag har alltid gillat matte och litteratur - kanske en underlig kombination. När jag läste på Textilinstitutet, som det hette då, så var mitt favoritämne dessinering

Vilken stad besöker du gärna inom EU och varför?

Jag reser gärna, och gärna till städer och har nån ambition att varje år besöka en plats jag aldrig besök tidigare, det måste inte vara en lång resa men jag tror på att uppleva nya saker. I Alperna har jag många fina minnen, och dit åker jag gärna för att få skidåkning!

Vad betyder Sjuhärad för dig?

För mig är Sjuhärad en kulturbygd med så mycket handlingskraft. Att naturen varierar så gillar jag mycket – Sjuhäradsrundan där man upplever alltifrån björkalléer, moar som doftar fjäll, tätaste granskog, och sjö med både vass och strand är en fantastisk 15 mils upplevelse.

Vilket ämnesområde inom EU är du nyfiken att veta mer om?

Jag skulle vilja veta mer kring hur stadsutvecklingen drivs i de olika länderna och hur budget och ansvar för detta fördelas mellan stat, region och kommun.

Vad har du på gång?

Just nu jobbar jag med fokus på att Borås Kongress blir en sån bra byggnad att man verkligen vill ha möten där, men är övertygad att det gäller samtidigt att utveckla staden, för det är inte bara ett hus man väljer, utan platsen!