Magnus Almström

5 maj 2017

Intervju med Magnus Almström

Som vuxen flyttade Magnus Almström till Borås och fick anställning som lärare. Nu är han utvald till att bli skolambassadör för EU och vara inspiration samt ett stöd på Bäckängsgymnasiet när det kommer till undervisningen om EU och Europa frågor.

Berätta kort för läsaren vem du är?

Jag är gymnasielärare i samhällskunskap/historia på samhällsvetenskapliga programmet på Bäckängsgymnasiet i Borås. För närvarande arbetar jag på profilen Europa i Världen. Jag har tre killar på 11, 8 och 8 år. De sistnämnda tvillingar… :) På min fritid spenderar jag mycket tid med mina barn och är engagerad i några av deras aktiviteter. Det blir många timmar på fotbollsträningar (där jag själv är med som tränare), bandy och pingis. Försöker också få tid till egen träning, läsa böcker, laga mat. Jag gillar att resa och har ett intresse för politiska frågor, sport med mera.

Vad betyder det att vara skolambassadör?

Jag har precis blivit uttagen till skolambassadör och har inte riktigt hunnit formulera exakt hur jag vill verka i den rollen. Tanken är dock att jag efter genomgången utbildning, som startar nu i mars, ska vara en inspiration och ett stöd på min skola när det gäller undervisningen om EU och Europafrågor.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Mitt favoritämne var SO i allmänhet och historia i synnerhet. Ingen direkt överraskning där...

Vilken stad besöker du gärna inom EU och varför?

Den stad som jag främst har återkommit till inom EU är London. (Räknas väl än så länge…) Det är en stad med mycket puls, stort kulturutbud, fotboll, människor och mat från hela världen. Jag har också ett relativt nyfunnet intresse i Berlin som är en stad full av historia.

Vad vet du nu som du önskar att du hade vetat när du var yngre?

Vilken svår fråga. Att språkkunskaper är både kul och viktigt att ha. Det borde jag satsat mer på under min egen skoltid.

Vad betyder Sjuhärad för dig?

Jag kom ju till Sjuhärad som vuxen när jag fick anställning som lärare i Borås och hade ingen direkt koppling till regionen innan dess. Jag pendlade från Göteborg några år men träffade en Boråstjej och till slut hamnade jag här permanent. Nu när jag har barn som växer upp här så känns Borås som hemma.

Vilket ämnesområde inom EU är du mest engagerad inom?

Frågor om Hållbar utveckling och framför allt miljö är det som engagerar mig mest.

Vad har du på gång?

När det gäller mitt arbete så är det just ambassadörsutbildningen som är på gång. Den 24 april reser jag tillsammans med de andra ambassadörerna på en fem dagar lång utbildningsresa till Bryssel. Annars är det ganska mycket jobb i skolvärlden under den här tiden på året.