Lilian Druve

15 maj 2017

Intervju med Svenljungaprofilen Lilian Druve

Lillian Druve bor i Svenljunga, är VD för DruveMusik/Opera Väst och är flerfaldig världsmästare i racketlon.

Berätta kortfattat vem du är: 

VD för DruveMusik/Opera Väst. Utbildad språklärare och utbildad mental coach. Flerfaldig världsmästare i racketlon. Vann världscupen 2016, i skrivande stund rankad som världstrea. Driver Uveboden - Hälsobod i Östra Frölunda. Bor på Uvebo gård tillsammans med min sambo Peter Loong och min syster Anneli Druve.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Idrott och musik.

Vilken stad besöker du gärna inom EU?

Budapest - här har jag studerat sång under 2,5 år och jag gillar att se hur staden förändrats under dom senaste åren. En otroligt vacker stad med massor av kultur, god mat och varma källor som jag gärna hoppar i!

Vad vet du nu som du önskar att du vetat när du var yngre?

Svår fråga men om vi vänder lite på det - följande fick jag höra när jag var 7 år och det har följt mej hela livet! Farbror Tage sa till mej efter en av mina första pingisträningar: ”om du tränar lite varje dag kommer du att komma med i landslaget”. Detta gjorde att jag hela min uppväxt hade med mej en tro på att jag kunde uppnå något bra om jag bara fokuserade på det. Att hitta sin inre styrka och en passion som gör livet roligt och meningsfullt önskar jag alla barn, ungdomar och vuxna.

Vad betyder Sjuhärad för dig?

Under min uppväxt var det en trygg plats på jorden med en massa engagerade ledare inom diverse områden. Jag ville dock ut i världen och det är inte förrän nu i vuxen ålder, då jag flyttat tillbaka, som jag ser och uppskattar den vackra naturen. Jag är också väldigt positivt överraskad över det faktum att Svenljunga kommun ser och uppskattar sina invånare på ett sätt som gör att vi känner stolthet och tillhörighet. Det är mycket som händer och jag träffar ständigt många driftiga förebilder som väljer Svenljunga och Sjuhärad framför storstaden.

Vilket ämnesområde inom EU är du nyfiken att veta mer om?

Eftersomjag är intresserad av och arbetar med hälsoprodukter är jag nyfiken på Sveriges och EUs direktiv vad gäller olika naturmedel.

Vad har du på gång?

Spelar under våren tillsammans med min syster Anneli Druve och Carina Gullberg in en skiva med egenskrivet material. Ska försöka spela hem en eller flera medaljer på racketlon-SM nu i maj. Utökar sortimentet i och marknadsföringen av Uveboden.