26 oktober 2017

Medborgardialog - Hur kan Europa bidra till rättvisa jobb och tillväxt?

Välkommen till en medborgardialog om hur Europa kan bidra till rättvisa jobb och tillväxt den 16 november i Göteborg!

Räcker min kompetens för att jag ska kunna behålla mitt jobb i framtiden? Hur kan jag bli en del av samhället i mitt nya hemland och få ett rättvist jobb? Tar EU sitt sociala ansvar i andra delar av världen? Hur kan vi förbättra EU tillsammans?

Välkommen att delta i vår medborgardialog och gör din röst hörd om hur EU och medlemsländerna på ett bättre sätt skulle kunna lösa samhällsproblemen inför toppmötet om rättvisa jobb och tillväxt följande dag! Ta även chansen att berätta hur du tycker att EU ska hantera framtida utmaningar och möjligheter!

Träffa Cecilia Malmströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kommissionär med ansvar för handel, Marianne Thyssenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kommissionär med ansvar för sysselsättning och Ylva Johanssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, arbetsmarknadsminister den 16 november på Göteborgs universitet – Handelshögskolan. Under en och en halv timme kommer kommissionärerna och ministern att ge sina åsikter och svara på dina frågor.

Medborgardialogen äger rum dagen före toppmötet om rättvisa jobb och tillväxtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Göteborg för vilket Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Sveriges statsminister Stefan Löfven står värd. Bland annat följande frågor kommer att diskuteras: hur kommer man in på arbetsmarknaden, trygga och goda förhållanden på arbetsmarknaden och en lyckad övergång på arbetsmarknaden.

Här kan du läsa mer om EU:s sociala dimensionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vitboken om EU:s framtidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum:

Torsdagen den 16 november

Tid:

17.00-18.30 (kaffeservering, registrering och säkerhetskontroll från kl. 16.15). Endast mindre väskor får tas med in i lokalen.

Plats:

Göteborgs universitet – Handelshögskolan, Malmstensalen, Vasagatan 1, Göteborg

Anmälan

Anmäl dig till medborgardialogen här. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitter: #EUdialogueslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Dialogen sänds live på Facebook @EUkommissionen