17 januari 2018

Sök projektmedel från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak (ÖKS) har nu nått halvvägs i tiden för programperioden och vill få in fler projekt, särskilt inom sysselsättning (ökad gränspendling) och inom transporter.

Du hittar mer information insatsområderna Sysselsättning och Transport på Interregs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga insatsområden (Innovationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Grön ekonomi/energilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) är också öppna, med undantag för mål 1:1 inom Innovationer, som är stängt tills vidare.

Nästa ansökningsomgång 2018:1 öppnar 15 januari och stänger 9 februari, inför detta kommer Interreg ÖKS att hålla ansökningsseminarier för de som planerar att söka. Har du eller någon du känner en projektidé, så tveka inte att höra av dig till Interreg ÖKS.

Exempel på projekt som Interreg ÖKS stödjer

  • Game Hub Scandinavialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    Arbetar med att ge stöd till unga spelföretag i inkubatorer i Aarhus, Skövde och Göteborg. Hittills har man skapat 125 nya arbetsplatser och man arbetar även på att förstå den asiatiska marknaden bättre så att den skandinaviska spelbranschen ska lyckas bättre även där.
  • Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet på nöt- och lammköttlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    Belyser hela kedjan när det gäller köttproduktion och har bl.a. tagit fram en köttskola för ökad kunskap och intresse både i/för branschen och konsumenter.