14 december 2017

Tranemo kommunprofil Göran Petersson

I december månads nyhetsbrev har Europa Direkt Sjuhärad fått en intervju med Göran Petersson, årets företagare i Tranemo kommun.

Tranemoprofilen

Några snabba frågor till med Göran Petersson, Sjörreds skogsentreprenad AB, som i november utsågs till årets företagare i Tranemo kommun.

Vem är Göran Petersson?

Jag är en man på 53 år som bor tillsammans med min sambo Susanne Norén som också arbetar i företaget. Vi bor på min föräldragård Sjörred, Månstad, i Tranemo kommun.

Hur länge har du drivit ditt företag?

Sedan 1993.

Vad vet du nu som du önskar att du hade vetat när du var yngre?

Att åren går snabbare och snabbare. Att det krävs fruktansvärt många arbetstimmar att driva eget företag samt att det är väldigt mycket administrativt arbete som fodras. Att man skall vara insatt i både regler och avtal.

Vilken stad inom EU besöker du helst?

London, Spännande stad med massor av kända byggnader, stort utbud av shopping och fotbollen såklart.

På vilket sätt berörs du av/kommer i kontakt med EU i ditt yrkesliv?

Energiförsörjningen, eftersom vi importerar sopor för att elda i våra fjärrvärmepannor. Lastbilstrafiken, i Sverige har vi mycket bra regler kring transporter men tyvärr så finns det många utländska transportörer som inte har samma säkerhet och miljötänk som våra egna lastbilar.

Vilket ämnesområde inom EU är du nyfiken på att veta mer om?

Energiförsörjningen samt transporter. Väldigt intresserad av CELSIUS EU-projekt som flera länder i EU har tillsammans, hur vi kan öka och tillgodose energiförsörjningen med fjärrvärme.