23 augusti 2017

Vårgårdas kommunprofil Hans Jönsson

I augusti månads nyhetsbrev har Europa Direkt Sjuhärad fått en intervju med en av Vårgårdas tidigare ambassadör Hans Jönsson.

Berätta kortfattat vem du är:

Hans Jönsson, Event Manager Womens World Tour Vårgårda

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Idrott och slöjd

Vilken stad besöker du gärna inom EU och varför?

Stockholm på sommaren. Vår huvudstad är otroligt vacker och trivsam.

Vad vet du nu som du önskar att du vetat när du var yngre?

Att det är riktigt trevligt att vara 58 år ung. Man har skaffat sig livserfarenhet, men ändå sugen på nya utmaningar.

Vad betyder Sjuhärad för dig?

Eftersom jag är lantbrukare och ser att de gröna näringarnas betydelse i samhällsutvecklingen framöver kommer att vara mycket stora. Där betyder Sjuhärad mycket med många lantbruks- och livsmedelsföretag med stora framtidsvisioner.

Vilket ämnesområde inom EU är du nyfiken att veta mer om?

Jordbruk och landsbygdspolitiken och hur den kommer att utvecklas framöver. Vi står inför stora utmaningar med åkermark som används till bostadsbyggande och infrastruktursatsningar, när vi har en ökande befolkning där matbehovet kommer att öka.

Vad har du på gång?

Genomförandet av Womens World Tour, där världens bästa damcyklister samlas i Vårgårda och Herrljunga för att köra två deltävlingar här i bygden. Där vi också fick möjlighet att visa upp vårt vackra landskap i direktsändning av loppet i SVT1 samt i Europa, Australien, Asien, USA och Kanada. Detta startade söndagen den 13 augusti under fyra timmar. Då fick över 200 miljoner människor världen över möjlighet att se cyklisterna och vackra bilder från Vårgårda med omnejd.