07 maj 2018

Kommunen delar ut årets kulturstipendium till grundare av moppeförening

Stipendieutdelningen sker inte som vanligt på kommunfullmäktiges möte, utan på mopedrallyt lördagen 12 maj. Då får arrangören Full Rulle Moppers grundare och frontfigur, Jörgen Målberg Svensson, ta emot kommunens kulturstipendium.

Föreningen arrangerar onsdagsträffar som vuxit och blivit mycket populära och ett uppmärksammat inslag på torget. Mopedklubben har bara funnits en kort tid, men ändå hunnit vara med på ett flertal arrangemang runt om i närområdet. Mopedklubben har också tagit initiativ till att återuppliva den gamla korvkiosken Särnmarks.

Utdelning av kulturstipendiet 2018

Stipendiet delas ut strax innan start vid Bollekollen kl. 9.30 (rallystart kl. 10.00) av kommunfullmäktiges ordförande Gunnel Brandt. Stipendiet är på 10.000 kronor och kommer gå till föreningens fortsatta arrangemang samt till att främja mopedkulturen i Bollebygds kommun.

Välkommen att delta vid utdelningen!

  • Datum: Lördag 12 maj
  • Tid: kl. 09.30
  • Plats: Bollekollen i Bollebygd, vid starten av mopedrallyt

Kort fakta kring kulturstipendiet

Bollebygds kommun delar varje år ut ett kulturstipendium till en enskild person, grupp eller förening som belöning för värdefull insats inom kulturområdet. Stipendiet kan också delas ut som uppmuntran och hjälp till utbildning åt den som visat lovade anlag för fortsatt konstnärlig eller vetenskaplig verksamhet inom litteratur, musik, film, teater, dans, sång, konst, konsthantverk eller därmed jämförbara områden av kulturell verksamhet. Stipendiet kan endast delas ut till person som är bosatt eller född i kommunen.