Sven-Erik Bucht (S) landsbygdsminister

Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

28 februari 2018

Landsbygdsministerns besök i Bollebygd inställt

På grund av problem med flyget blev landsbygdsministerns besök i Bollebygds kommun inställt.

Kommunen har i nuläget inte fått besked om något nytt besök kommer att planeras in framöver.

Besöket var en del i ministerns Sverigeresa

Besöket skulle ha skett den 27 februari. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) skulle ha träffat kommunens kommunalråd, kommunchef och näringslivschef, samt besökt företaget Grimsis, som säljer fryst fisk och lammkött från Island. Där skulle han erbjudas rundvandring och förmiddagskaffe.

Besöket skulle ha varit en del av landsbygdsministerns Sverigeresa, med stopp i alla 130 kommuner i Sverige som definierats som landsbygdskommuner av Tillväxtverket. Sedan februari 2017 har han besökt ett 80-tal kommuner i landets samtliga 21 län. Ministern träffar företagare, politiker och medborgare för att ta del av lokala förhållanden och diskutera hur politiken för landsbygden kan utvecklas. Besöken ger viktiga inspel till den proposition om en sammanhållen politik för landsbygden som ska överlämnas till riksdagen under 2018. Så här sa vårt kommunalråd Peter Rosholm (S) om besöket:

- Det är både roligt och spännande att landsbygdsministern är intresserad av att besöka vår kommun. Hur vi kan expandera på landsbygden och även bygga och utveckla utanför tätorten är viktiga frågor för oss. Andra aspekter är hur vi utvecklar bredband och bra kommunikationer även utanför tätorten och det är inte minst viktigt för företagen, säger Peter Rosholm (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Flaggorna hissades utanför kommunhuset

Kommunen hissade flaggorna utanför kommunhuset i centrala Bollebygd under dagen, men tyvärr blev besöket inställt.