Peter Rosholm (S)

06 november 2018

Nuvarande kommunalråd kandiderar inte till posten som oppositionsråd

Efter att ha varit kommunstyrelsens ordförande och enda kommunalråd på heltid de senaste fyra åren lämnar Peter Rosholm (S) en framträdande roll i kommunen. Han väljer nu att inte kandidera till posten som oppositionsråd.

Trots att socialdemokraterna backade flera procentenheter i kommunvalet blev partiet ändå störst i kommunvalet med 22,99 procent av rösterna. Därför lutar det åt att socialdemokraterna kommer att få posten som kommunstyrelsens vice ordförande och oppositionsråd på halvtid när valet sker på kommunfullmäktiges möte 15 november. Men Peter Rosholm väljer nu att lämna över ansvaret till någon annan, trots att han var förstanamn på partiets valsedel och fick flest personröster av partiets 448 personröster totalt.

- Jag behövde tänka över om jag hade lust att fortsätta i det nya politiska läge som uppstått efter valet. Jag känner nu att det är rätt läge för en ny person att växa in i rollen och kunna bygga för rödgrön valseger 2022, säger Peter Rosholm (S).

Kommer att vara kvar i kommunfullmäktige

Peter Rosholm kommer att ha kvar sin plats som ledamot i kommunfullmäktige.

Innan han blev kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd var han vice ordförande i kommunstyrelsen och oppositionsråd på halvtid i nio år. Han har varit politiskt engagerad socialdemokrat sedan 1987. 1995 var han med och bildade Bollebygds kommun, efter att ha tillhört Borås kommun i 20 år.