Valarbetare i vallokal för förtidsröstning i kommunhuset i Bollebygd.

03 juni 2019

Slutligt resultat i EU-valet 2019

Det slutliga valresultatet i vår kommun visar inte några större skillnader jämfört med det preliminära. Det visar att Socialdemokraterna är största parti med 22,03 procent, tätt följt av Sverigedemokraterna med 21,18 procent. Valdeltagandet ökade med 4,5 procent jämfört med senaste valet och ligger på 57,84 procent.

Det slutliga valresultatet för Bollebygds kommun visar att Moderaterna är tredje största parti med 15,06 procent, Centern fjärde största parti med 11,49 procent och Kristdemokraterna femte största parti med 10,72 procent.

Flera partier går framåt jämfört med valet 2014

Centern, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är de partier som går framåt mest jämfört med valet 2014. De ökar med mellan tre och fem procentenheter. Moderaterna ökar också, med nästan 1,5 procentenheter.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Liberalerna backar jämfört med senaste valet. Liberalerna är det parti som tappar mest, nästan fem procentenheter.

Valresultat i landet

Alla röster har kontrollräknats i hela landet. Resultatet visar att Socialdemokraterna är största parti, följt av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Mer fakta kring valet till Europaparlamentet

Mer detaljer och fakta kring resultatet i valet till Europaparlamentet finns på Valmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats.