Anna Backström

Anna Backström, förstelärare

Anna undervisar år 1-6 i svenska, matte och engelska på Töllsjöskolan.

Anna har arbetat i kommunen i ungefär 6 år. Hon gjorde sin UVF på Töllsjöskolan och blev efter examen uppringd när det fanns en ledig tjänst.

Typisk arbetsdag

Mestadels av tiden undervisar Anna en klass i år ett men även all engelska i årskurs 1-3 i grundskolan. Hon är också processledare där hon tillsammans med kollegor planerar innehåll till konferenser, vilka böcker som ska läsas samt utbildningar.

På fritiden

På fritiden så tränar Anna på gymmet Genki i Bollebygd. Hon uppskattar verkligen det avtal som kommunen har med gymmet. Förutom gym så löptränar hon också samt umgås en hel del med sin man och sina barn.

Det bästa med jobbet

– Det bästa är eleverna, att mötas av glädje. Kollegorna är också det bästa, vi har så roligt på jobbet, säger Anna

Vid frågan vad hon anser vara det viktigaste med läraryrket svarar Anna att det är möjligheten att påverka från början, att lyfta barns goda egenskaper och hjälpa dem utveckla dem.

– Vi hjälper dem nå sina potentialer och ser till individen, säger Anna.

Att arbeta Bollebygds kommun

– Kommunen erbjuder en närhet till andra verksamheter och till chefer, det finns även goda utvecklingsmöjligheter inom professionen. Det finns en fördelen med små skolor och stora möjligheter att samverka kring våra elever, säger Anna.