Tord Johnsson

Personlig assistent

Tord Johnsson jobbar som personlig assistent och har jobbat i kommunen i snart två år.

Tord jobbar som personlig assistent och beskriver det som att han jobbar som brukarens högra hand och fungerar som ett stöd i det vardagliga livet, vilket innefattar allt som brukaren gör till vardags.

– Det är ett stort ansvarsfullt yrke. Man blir väldigt nära sina brukare samtidigt som man behöver hålla en viss professionell distans vilket kan vara en svår avvägning ibland, säger Tord.

Tord har jobbat i kommunen i snart två år och kommer från en lite annorlunda bakgrund. Han jobbade tidigare med IT och processmetodik. Intresset med att jobba med människor har alltid funnits och han läste under 2015 till personlig tränare, samt studerade olika beteendepsykologiska modeller för att bättre kunna kommunicera med de som han arbetar med.

Typisk arbetsdag

Dagarna varierar och anpassas efter brukarens fritidsaktiviteter och dagsform. Det krävs en del flexibilitet i arbetet.

– Varje arbetsdag är en ny utmaning och beror på brukarens förmåga att klara sin dag. Det är också viktigt att inte ta med sitt privata när man börjar sin arbetsdag utan man får lämna eventuell negativitet utanför dörren för att kunna finnas där för brukaren på bästa sätt.

På fritiden

På fritiden umgås Tord med sin flickvän samt spenderar en hel del tid åt träning. Det är på fritiden som Tord jobbar som personlig tränare. Han läser även en hel del böcker vilka kan variera alltifrån vetenskap till en bra deckare.

Det bästa med jobbet

Det bästa med jobbet enligt Tord är att alla dagar ser olika ut med nya utmaningar och det finns mycket utrymme för att vara kreativ och hitta på roliga saker.

– Jag tycker att det känns bra att göra någonting betydelsefullt och uppskattat för brukaren, det får jag energi ifrån. Det är också roligt att kunna följa brukarnas utveckling och förändring, att se hur de kan gå från en negativ inställning till en positiv.

Att arbeta i Bollebygds kommun

– Jag tycker att Bollebygds kommun är flexibel, vi har öppna och samarbetsvilliga chefer. Vi har en öppen dialog och det finns möjlighet att påverka sin arbetsplats.