Charlotta Edin

Silviasjuksköterska

Charlotta Edin är bosatt i Bollebygd har jobbat som sjuksköterska i kommunen i 25 år.

Charlotta är utbildad Silviasjuksköterska vilket betyder att hon är demenssjuksköterska. Hon fick via Bollebygds kommun möjligheten att studera till demenssjuksköterska på Sophiahemmet Högskola på distans. Som Silviasjuksköterska i Bollebygd finns Charlotta till hand för kunskap om demenssjukdomar och handleder i olika situationen och ser till personen.

Charlotta har jobbat som sjuksköterska i 25 år och haft fast tjänst i kommunen sedan 1995 men var sedan 1988 timanställd. Anledningen till att Charlotta började jobba i Bollebygds kommun var på grund att hon var och är bosatt i kommunen, men hon har sedan valt att stanna kvar för att hon trivs bra.

– Det är en go’ sammanhållning även om det har varit en del tuffa år av och till.
Det nära samarbetet är en stor bit i att man trivs, vi hjälps åt över alla gränser, säger Charlotta.

När kommunen gav dem chansen att vidareutbilda sig för ungefär tre år sedan så var det en satsning som gjorde att Charlotta och hennes kollegor kände sig uppskattade och sedda. Det skapade en möjlighet för dem att jobba med saker de är extra intresserade av. För Charlotta innebar det framförallt handelning av personalen på enheten vilket är vad hon jobbat mer med de senaste åren.

– Det gör det lite extra roligt, att man får vara med och utveckla sin arbetsplats.

Typisk arbetsdag

Arbetsdagarna varierar en hel del men Charlotta försöker börja sina dagar med att kolla av läget med sin personal. Sedan kan det vara rondarbete tillsammans med läkare samt se till att mediciner finns till hand. På vardagarna försöker hon finnas till och vara närvarande för både personal och de boende.

På helgerna ser det lite annorlunda ut då hon är ensam sköterska, men även då försöker hon finnas tillgänglig i så stor utsträckning hon kan. Då arbetar hon framförallt med det som är inbokat och det som personalen ringer om. Helgerna varierar mycket beroende på vad andra behöver hjälp med.

På fritiden

På fritiden gillar Charlotta att umgås med sin familj. Charlotta och hennes man är ofta ute och vardagsmotionerar och går promenader ute i friska luften. Hon tycker även om att jobba i trädgården vilket är ett intresse hon delar med sin make.

Det bästa med jobbet

– Det bästa med jobbet är flexibiliteten, både att jag kan vara flexibel men också att jag får lov att vara flexibel, det är fantastiskt. Detta ihop med det som är det viktigaste, mötet. Mötet med alla dessa fantastiska människor. Många här har tappat sina ord och att jobba med det och ändå kunna kommunicera med dem och se vad de behöver hjälp med ändå är spännande.

Varför ska man jobba i Bollebygds kommun?

– Samanhållningen, den lilla kommunens nackdel och också dess fördel ibland. Om man trivs att jobba nära varandra så är det en fördel. Vi är nära patienterna och har nära samarbete med andra yrkeskategorier. Vi har också möjlighet att påverka vår vardag och arbetsplats.