Arbete för ungdomar

I vår kommun finns flera möjligheter för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Du kan testa feriejobb i kommunen eller pröva dina vingar som företagare genom att bli sommarlovsentreprenör.

Feriearbete

Ansökningstiden för årets feriearbete har löpt ut. Vi tackar för alla ansökningar och ser fram emot att möta alla ungdomar i våra verksamheter.

Detta händer nu

Du som ansökt om feriearbete kommer att få ett bekräftelsebrev på posten senast den 4 maj. Brevet innehåller information som är viktig för dig att ta del av. Har du sökt plats men inte mottagit något brev vid ovan angivna datum måste du kontakta oss så fort du kan på feriearbete@bollebygd.se.

Obligatorisk introduktionskväll

Torsdagen den 8 juni kl. 17.30 håller vi en obligatorisk introduktionskväll på Krafthuset. Det är viktigt att du förstår din roll som feriearbetare och känner till de rutiner som finns, så för att erhålla din plats måste du delta på denna introduktion.


Sommarlovsentreprenör – en chans att testa vingarna som företagare

Drömmer du om att starta företag? Du som fyller 16, 17 eller 18 år kan ta chansen att bli sommarlovsentreprenör och lära dig driva ett företag under sommarmånaderna. Denna satsning gör vi i samarbete med Borås Stad. Efter skolans slut i juni startar en introduktionsvecka där du lär dig om affärsidéer, affärsplaner, marknadsföring, personlig försäljning m.m. Du får tillgång till handledare som inspirerar, stöttar och hjälper dig hela vägen. Efter introduktionsveckan driver du ditt företag under minst tre sommarveckor och har hela tiden tillgång till dina handledare. I början av augusti samlas hela gruppen och då summeras erfarenheter och resultat. Du får användbara kontakter från olika branscher och massor av nya kompisar. Mer information hittar du i foldern om Sommarlovsentreprenör.

Har du fler frågor?

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Övriga aktiviteter

Du som är ungdom är också välkommen att delta i övriga aktiviteter för arbetssökande. Du hittar information om praktik och arbetsträning och aktiviteter i vänstermenyn.