Två tjejer sitter bredvid varandra på en brygga vid en sjö och tittar på vattnet

03 augusti 2018

Vi söker unga kontaktpersoner

Har du tid och engagemang för att vara kontaktperson åt en medmänniska med funktionsnedsättning? Är du dessutom ung så kan du vara den vi söker.

Om arbetsplatsen

Bollebygd är en expansiv kommun som ligger i en naturskön omgivning med bra kommunal service och på pendlingsavstånd från Göteborg, Borås och Alingsås.
Bollebygds kommun söker kontaktpersoner till personer som omfattas av Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS).

Arbetsuppgifter

Vi söker särskilt dig som är ung, från cirka 18 års ålder, och har tid och engagemang över för uppdrag som kontaktperson.

Alla behöver en vän att prata och umgås med men vi har alla olika förutsättningar att knyta sociala kontakter. De människor som lever med en livslång funktionsnedsättning har kanske i det dagliga livet få sociala kontakter utöver anhöriga och personal. Genom LSS-lagstiftningen samt Socialtjänstlagen finns en möjlighet att ansöka om kontaktperson, en vän. De som har möjlighet att söka kontaktperson är människor med utvecklingsstörning, autism- och autismliknande tillstånd och personer med förvärvade hjärnskador. Även andra personer med varaktiga psykiska och fysiska funktionsnedsättningar har möjlighet att söka kontaktperson.

Din främsta uppgift är att vara medmänniska

Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara medmänniska, en vän att umgås med, som har tid och tålamod och som går att lita på. Vad ”kontaktpersonsparet” gör beror på vad man tillsammans kommer fram till. När träffarna sker beror helt på när båda parter kan. Vanligtvis träffas paret 2-4 ggr i månaden.

Uppdrag som kontaktperson innebär inte en anställning hos Bollebygds kommun. Ersättning utgår i form av arvode och omkostnadsersättning. Vi ser helst att du kan ha ditt uppdrag under minst 1 år.

Kvalifikationer

Som kontaktperson är det viktigt med en god social förmåga. Du ska kunna ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål.

Du ansöker senast 28 september

Ansök senast: 2018-09-28
Välkommen att söka genom att mejla till: lisa.backman@bollebygd.se

Kontakt

Lisa Bäckman, telefon: 033-430 57 94.