Sommaraktivitet på boys konsthall

11 juni 2018

Skapa på Boy konsthall i sommar!

Vill du testa storskaligt måleri och skapa dina egna skulpturer? I sommar bjuder Boy konsthall in till skapande verkstäder för alla mellan 10 och 15 år!

Allt är kostnadsfritt och vi bjuder på fika!

30 juni - Skapa stort med akryl

Konstnären Nina Ölund Noreskär jobbar med stora textilier som hon dränker i färg, lägger i stora högar, hänger upp på rep eller vrider ihop. Hon låter arbetsprocessen sätta spår i materialet.

Här får du prova på hur Nina arbetar, och själv skapa stora målningar på lakan som vi sedan hänger upp i biblioteksparken. Här får du ta i, och bara göra - vi hänger, vilar, rullar, rollar, ser, slår, skvätter, häller, stämplar - och ser vad som händer!

Ingen förkunskap krävs.

Var

Biblioteksparken, Bollebygd

När

Lördag 30 juni, 13.00-16.00

Ålder

Cirka 10-15 år (men vi är inte petiga)

Anmäl dig till oss på boykonsthall@teaternu.se

28 - 29 juli - Skapande skulpturvandring

Konstnären Lina Karlsson håller i en workshop där vi ska skapa med lera. Workshopen utgår ifrån en slags orienteringskarta där du, på ett fantasifullt sätt får skapa en skulptur genom insamlandet av orienteringskontroller. Vandringen kommer att ske i konsthallen så vi kommer inte att gå ut på en ”riktig”
vandring. Du behöver inte ha någon förkunskap eller ta med dig något. Välkommen!

Lina är bildlärare och konstnär. Den här workshopen är en del av det examensarbete som Lina gjorde under våren. Det handlar om att vara öppen för det främmande i en skapande process. För henne är skapandet en allvarsam lek där vi får möjlighet att ta plats utan rädsla för att göra fel.

Var

Boy konsthall, Göteborgsvägen 21, Bollebygd

När

28 och 29 juli, 12.00-16.00

Ålder

10-15 år (men vi är inte petiga)

Anmälan görs till boykonsthall@teaternu.se, senast 20 juli (max 10 platser)

Kostnadsfritt och vi bjuder på fika!