Mobilmeny.

Stöd till dig som är anhörig

Kommunens anhörigkonsulent stöttar dig som är anhörig till en äldre person eller en person med demenssjukdom. Konsulenten finns också till för dig som är anhörigvårdare.

Att vara anhörig kan vara en jobbig och påfrestande situation, även om det samtidigt är mycket givande. Att då få stöd och hjälp är viktigt för att du ska orka ge. Du behöver även tänka på dig själv.

Anhörigkonsulenten kan stötta dig i din roll på olika sätt, bland annat genom att erbjuda enskilda samtal eller bjuda in till grupptillfällen med andra i samma situation.

Vem är anhörig?

Den som ger stöd, hjälp eller omsorg är anhörig.
Den som får stöd, hjälp eller omsorg är närstående.

Anhörigbegreppet omfattar familj, släkt eller goda vänner. Anhörig kan vara till exempel make eller maka, sambo, barn, barnbarn eller vän.

Har du fått ett biståndsbeslut om att vara anhörigvårdare kan anhörigkonsulenten vara ett stöd även för dig.

Stöttning och vägledning

Hos vår anhörigkonsulent Cristina Mathiasson får du som anhörig eller anhörigvårdare stöttning och vägledning i din roll.

Förutom enskilda samtal erbjuder anhörigkonsulenten även gruppträffar och utbildningar för att stärka och stötta anhöriga och anhörigvårdare samt nätbaserade gruppträffar för barn och barnbarn till demensjuka personer.

Det stöd du kan få genom anhörigkonsulenten kostar ingenting. Du behöver inte heller göra någon ansökan eller få ett särskilt beslut för att få stöd.

Boka tid för ett första samtal

Ibland kan det vara svårt att veta vad man behöver, men du är alltid välkommen på ett samtal om vad du som anhörig har för behov och vad nästa steg kan vara. Du kan boka tid för ett telefonsamtal eller ett möte genom att ringa konsulenten under telefontid vardagar 8-10, mejla eller fylla i formuläret nedan.

Anhörigkonsulenten har tystnadsplikt

Anhörigkonsulenten har alltid tystnadsplikt. Detta innebär att hon inte får lämna ut uppgifter om dig utan att ditt godkännande. Anhörigkonsulenten för heller inga journaler.

Kontakta anhörigkonsulenten


Cristina Mathiasson
Anhörigkonsulent
telefon: 0734-64 74 90, telefontid vardagar kl. 8-10.
cristina.mathiasson@bollebygd.se

Eller fyll i formuläret nedan!

Kontaktformulär

Så här använder dina personuppgifter: Vi behöver dina kontaktuppgifter för att kunna komma i kontakt med dig. Vi sparar dina uppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna kontakta dig. För att använda dina uppgifter behöver vi ditt samtycke, som du i så fall kryssar för i formuläret.

Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Jag vill bli kontaktad via * (obligatorisk)