Mobilmeny.

Stöd till dig som är anhörig

Stödjer du någon i din närhet? Det kan vara din livskamrat, barn, förälder eller vän.

Att vara anhörig kan vara en jobbig och påfrestande situation, även om det samtidigt är mycket givande. Att då få stöd och hjälp är viktigt för att du ska orka ge. Du behöver även tänka på dig själv.

Anhörigkonsulenterna kan stötta dig i din roll på olika sätt, bland annat genom att erbjuda enskilda samtal eller bjuda in till grupptillfällen med andra i samma situation.

Se vårens program

Vem är anhörig?

Den som ger stöd, hjälp eller omsorg är anhörig.
Den som får stöd, hjälp eller omsorg är närstående.

Anhörigbegreppet omfattar familj, släkt eller goda vänner. Anhörig kan vara till exempel make eller maka, sambo, förälder, barn, barnbarn eller vän.

Stöttning och vägledning

Hos våra anhörigkonsulenter får du som anhörig stöttning i din roll. Förutom enskilda samtal erbjuder anhörigkonsulenterna även gruppträffar och vägledning.

Det stöd du kan få genom anhörigkonsulenterna kostar ingenting. Du behöver inte heller göra någon ansökan eller få ett särskilt beslut för att få stöd.

Boka tid för ett första samtal

Ibland kan det vara svårt att veta vad man behöver, men du är alltid välkommen på ett samtal om vad du som anhörig har för behov och vad nästa steg kan vara. Du kan boka tid för ett telefonsamtal eller ett möte genom att ringa, mejla eller fylla i formuläret, se kontaktuppgifter nedan.

Anhörigkonsulenterna har tystnadsplikt

Anhörigkonsulenten har alltid tystnadsplikt. Det innebär att inga uppgifter om dig lämnas ut utan att du har godkänt det. Anhörigkonsulenterna för inte heller några journaler.

Kontakta anhörigkonsulenterna

Cristina Mathiasson
Anhörigkonsulent för anhöriga till personer med demenssjukdom eller som är över 65 år.
telefon: 0734-64 74 90
cristina.mathiasson@bollebygd.sePorträttbild Gerdur Sif Stefansdottir

Gerdur Sif Stefansdottir
Anhörigkonsulent för anhöriga till
personer under 65 år
telefon: 0734-64 75 62
gerdur.sifstefansdottir@bollebygd.se


 

 

 

 

Kontaktformulär

Så här använder dina personuppgifter: Vi behöver dina kontaktuppgifter för att kunna komma i kontakt med dig. Vi sparar dina uppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna kontakta dig. För att använda dina uppgifter behöver vi ditt samtycke, som du i så fall kryssar för i formuläret.

Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Mitt ärende gäller: * (obligatorisk)


Jag vill bli kontaktad via * (obligatorisk)