Utbildningsnämndens ordförande Ingridh Anderén får hjälp av många förskolebarnen för att klippa bandet.

Utbildningsnämndens ordförande Ingridh Anderén (M) får hjälp av förskolebarnen att klippa bandet och inviga Nolåns förskola.

23 maj 2019

Nolåns förskola invigdes med bandklippning och glass på förskolans dag

Med hjälp av ivriga förskolebarn klippte utbildningsnämndens ordförande Ingridh Anderén (M) bandet och förklarade att Nolåns förskola i centrala Bollebygd därmed var invigd.

Nolåns förskola är den sjunde förskolan i Bollebygds kommun och ligger alldeles bredvid Bollebygdskolan.

Förskolans första avdelningen öppnade i april

I april öppnade den första avdelningen, som heter Upptäckarna och har hand om cirka 15 barn mellan ett och tre år. Denna invigningsdag hade även förskolelärare och barn från grannförskolan Pärlan bjudits in. Efter sommaren kommer Pärlan med två avdelningar och cirka 40 barn att flytta över till Nolåns förskola.

- Det har varit härligt och spännande att vara med och bygga upp allt från grunden. Det har varit intensivt i början med alla inskolningar, men nu är det underbart med nya lokaler där allt är nytt och fräscht, säger Marie Olausson, förskollärare på Nolåns förskola.

Barnen fick djuraffischer och barnböcker till förskolan

Utbildningsnämndens ordförande Ingridh Anderén(M) och vice ordförande Ulf Rapp(S) var på plats tillsammans med fullmäktiges ordförande Peter Hemlin(M). De lämnade över ett stort paket med gamla fina affischer på olika djur. Utbildningschef Annelie Fischer var också med och lämnade över ett stort paket med barnböcker, som lockade fram nyfikenheten hos barnen. Därefter bjöds alla barn på glass och festis och vuxna på kaffe och tårta.

- Det är jätteroligt att förskolan nu är invigd. Å det kunde inte blivit bättre med vädret och så. Det blir också kul när Pärlan kommer hit till oss efter sommaren och vi blir lite fler, säger Marie Olausson.

Nolåns förskola har fyra avdelningar med plats för 80 förskolebarn och kommer därmed att täcka behoven av förskoleplatser i centralorten Bollebygd.

Se vår film från Nolåns förskola

I vår film kan du följa med rektor Kristina Johansson, som visar runt i den nya förskolan.