Mobilmeny.

Matförgiftning

Matförgiftningar beror på att man ätit mat som innehåller bakterier, parasiter, virus eller gifter. Vanliga symtom är diarréer, kräkningar, illamående, magsmärtor eller feber. Man kan bli matförgiftad både av mat på en restaurang och hemma i köket.

Om du blivit matförgiftad

Om du misstänker att du blivit matförgiftad på en verksamhet eller av varor du köpt i kommunen bör du kontakta miljöenheten. Du kan göra anmälan anonymt via telefon eller e-post. Tänk i så fall på att vara så tydlig som möjligt när du gör din anmälan eftersom vi inte kommer ha någon möjlighet att kontakta dig och ställa kompletterande frågor.

Observera att vi önskar mottaga digitala handlingar i filformat pdf eller jpg.

Om du köpt en vara som du inte är nöjd med så prata först med en person som ansvarar för företaget där du har köpt varan. Om du bedömer att det finns ett kvarstående problem som de inte kommer att rätta till, och därmed risk att andra konsumenter råkar ut för samma sak, kan du anmäla detta till bygg- och miljöenheten.

Företag

Om dina gäster eller du själv misstänker att mat som du har sålt eller serverat på din verksamhet har orsakat matförgiftning ska du kontakta Bygg- och miljöenheten.