Mobilmeny.
Märkning av Sjuhäradsleden i Bollebygd

Vandringsleder och strövområden

I Bollebygd finns två områden med uppmärkta vandringsleder; Gesebol och Sjuhäradsleden. Lederna som går igenom varierande natur med allt ifrån djupa skogar till öppna åkerlandskap.

Utöver vandringslederna kan du självklart promenera på något av kommunens motionsspår.

Sjuhäradsleden

Genom Bollebygds kommun ringlar Sjuhäradsleden som går mellan Hindås och Mullsjö. Den är 14 mil lång och uppdelat i olika delsträckor. Etapp 2 samt delar av etapp 3 går igenom Bollebygds kommun.

Etapp 2

Etappen startar vid Hestrafors Idrottsförening. Parkering och information finns vid Hestrafors IF:s klubbstuga. Etappen går till största delen i skogsmark och har ett bra underlag under normala förhållanden. Det finns några ganska branta partier.

Rastplats Slätthult

Vid Aborrsjöns strandlinje i Slätthult ligger en vacker rastplats. En naturskön och rogivande plats med utsikt över sjön med möjlighet till grillning över öppen eld. Här finns ett vindskydd (under restaurering) och en soptunna för att kunna hålla rent i naturen.

  • Längd etapp 2: 10 km
  • Beräknad gångtid: 2,5 timmar

Karta över etapp 2 (pdf) , 319 kB.

Etapp 3

Etappen startar 1 km norr om Olsfors. Parkering och information finns vid Omegastugan. Närmaste busshållplats är Olsfors (1,5 km). Etappen är 10 km och går till största delen i skogsmark och har ett bra underlag under normala förhållanden. Det finns några ganska branta partier.

Rastplats Hultafors

Strax utanför Hultafors finns en rastplats med vindskydd, sittplatser och grillplats. Rastplatsen ligger vackert och högt belägen med milsvid utsikt över Viaredssjön. Där finns en grillplats samt en soptunna för skräp som inte hör hemma i naturen.

Just nu pågår det ett arbete med att se över rastplats Hultafors. Förhoppningen är att kunna rusta upp vindskyddet och grillplatsen inom kort. I dagsläget är vindskyddet inte helt vattentätt vid regn vilket kan vara bra att veta för vandrare som planerar övernattning i Hultafors.

  • Längd etapp 3: 10 km
  • Beräknad gångtid för etapp 3: 2,5 timmar

Karta över etapp 3 (pdf) , 2.1 MB.

Vandring Gesebol

Gesebol

I natursköna Gesebol strax utanför Bollebygd finns 7 olika vandringsleder med varierande längd, från 1,9 km till 11,2 km. Området är vackert och varierande med skogar, åkermark och mängder av små skogssjöar. För den som vill bada finns en offentlig badplats i Stockasjön.

Kartor med markerade leder kan köpas till självkostnadspris (10:-) vid Gesebols bygdegård. Kartan hämtas i en låda vid anslagstavlan och betalas via Swish. Lederna är markerade med rödmålade stolpar och pilar.

5 av lederna utgår från bygdegården, för de övriga 2 kan ni utgå från de angivna parkeringsplatserna på kartan.