Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna.

Exempel på riktade aktiviteter i Sjuhärad

  • För förskola/grundskola i Sjuhärad ordnar vi olika lekar och övningar med Europaanknytning. Ämnet kan till exempel vara allmänt om EU samarbetet, om länder och språk eller kring miljö och energi.
  • Gymnasieelever i Sjuhärad får inspirationsseminarium om vilka möjligheter EU erbjuder för ungdomar att jobba, praktisera, studera eller göra volontärtjänst utomlands.
  • Vi har EU på schemat för verksamheter och personal inom områden som verksamhetsutveckling, specifika ämnen, fortbildningsmöjligheter eller internationella utbyten.
  • EU på schemat för politiker och tjänstermän

Europa Direkt Sjuhärad är även med på event så som skolavslutningar, mässor eller festivaler i Sjuhärad.


Utförda aktiviteter 201923 januari

Föreläsning om Europa Direkt Sjuhärad, EU och EU valet för Centerns partidesrikt i Sjuhärad.

14 mars

En utbildning genomförs för nya valambassadörer i Borås inför EU-valet den 26 maj. Europa Direkt Sjuhärad kommer prata om vad EU är och vad EU är i Sverige.

20 mars

En fördjupningskurs med fokus på EUWord och EU valet genomförs för journalister i Västra Götaland. Inbjudna talare Herman Melzer, EU-reporter på Sveriges radio i över tjugo år och EU-kommissionens presschef i Sverige Johan Wullt.

29 mars

Panelsamtal i Borås. Sex parlamentariker Olle Ludvigsson, Malin Björk, Max Andersson, Jasenko Selomovic, Soraya Post och Kristina Winberg samt toppkandidaterna Kristina Jonäng och Gustaf Göthberg gästar Bäckängsgymnasieskola i Borås. Gymnasieelever från Sjuhärads kommunerna Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Mark och Borås är inbjudna och har bokat sina platser till detta stora event. Lärare, tjänsterpersoner och politiker från Sjuhärads alla åtta kommuner har även de bokat platser.

1 oktober 2018 - 26 maj 2019

EU vals kampanjen "den här gången röstar jag"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

9 maj Europadagen

Vi finns på plats på Bollebygdsskolanöppnas i nytt fönster. Lyfter happenings runt om i Sjuhärad på vår webb, instagram och Facebook. EU-tältet syns utanför skolbiblioteket i Bollebygd.

16 maj

Utbildning med koppling till EU genomförs för ledningsgruppen på Vuxenutbildningen i Borås.

26 maj

Europaparlamentsvaletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

28 maj

Föreläsning om EU valet för demokratiberedningen och valnämnden genomförs i Marks kommmun.

10 september

Framtidsdag på Bollebygdsskolan. Alla högstadiets elever fick att under denna dag möjlighet att fyllas av kunskap om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Detta är ett återkommande evenemang och Europa Direkt Sjuhärad fanns på plats även förra året.öppnas i nytt fönster

4 oktober

Europa Direkt Sjuhärad är med och ställer ut på Näringslivsdagen på Åhaga. Årets tema är Mod. På Borås stads webbplats kan du ta del dagens innehåll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

EU på schemat

Under hösten kommer Europa Direkt Sjuhärad turnera till några skolor i Sjuhärad och ha EU på schemat. Maila oss om du är intresserad av ett besök hos din 5é klass?

 

Utförda aktivitter 2018


10 februari

Event för att belysa arbetet på EUnivå för personer med funktionsvariationeröppnas i nytt fönster.

4 maj

Event på Tranemo gymnasieskola om mobilitetöppnas i nytt fönster. Parlamentarikern Olle Ludvigsson gästade eventet. Europa Direkt Sjuhärads EU tält syntes även det vid skolan.

4 maj

Vi uppmärksammade Marks gymnasieskolas invigning som ambassadörsskolaöppnas i nytt fönster.

5 maj

Event i Vårgårda om kring hållbar livsstil.öppnas i nytt fönster Deras framtidsdag ordnades för tredje året i rad. Europa Direkt Sjuhärad var på plats med EU tältet och hade fokus på miljö och social hållbarhet.

9 maj Europadagen

Vi fanns på plats på Bollebygdsskolanöppnas i nytt fönster. Lyfte happenings runt om i Sjuhärad på vår webb, instagram och Facebook. EU-tältet syntes utanför skolbiblioteket i Bollebygd.

18 maj

Finaldag i Skövde för tävlingen Uppdrag Ungdomarnas Europa. Ihop med Fyrbodal Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Göteborgsregionen Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Skaraborgs hushållningssällskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster var Europa direkt Sjuhäradöppnas i nytt fönster med och ordnade tävlingen.

15 juni

School's out anordnades för nionde året i rad i Bollebygd. Europadirekt Sjuhärad, som var med och arrangerade, var på samma sätt som förra året på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

11 september

Framtidsdag på Bollebygdsskolan. Alla högstadiets elever fick att under denna dag möjlighet att fyllas av kunskap om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Detta är ett återkommande evenemang och Europa Direkt Sjuhärad fanns på plats även förra året.

16 oktober

Event i Svenljunga där språkets möjligheter stod i fokus. Alla var varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag i Svenljunga där Språkföreläsaren Maria Sjöström Gisslen gästade Sjuhärad och Svenljunga.

17 oktober

Event kring språk på Örelundskolan i Olsfors. Vi har bjöd in Maria Sjöström Gisslén till Bollebygd för att inspirera elever och lärare inför de språkval eleverna gör i 6:an inför 7an.

17 oktober

Event i Borås på Bäckängs gymnasieskola med fokus på framtida möjligheter. Språkföreläsaren Maria Sjöström Gisslen och från UHR var inbjudna.


Utförda aktivitter 2017

Om du är nyfiken på vad vi gjort 2017 så hittar du alla aktiviteter och event under nyheteröppnas i nytt fönster. Där kan du också läsa intervjuer med intressanta personer från Sjuhärad, Sverige och EU.