Mobilmeny.


Boka Europa Direkt till skolan eller föreningen!

Nu finns möjligheten att boka Europa Direkt Sjuhärad för ett besök i klassrummet eller hos din förening. Besöket är kostnadsfritt och det finns flera olika upplägg att välja mellan. Missa inte att boka oss för hösten.

Vi besöker gärna din klass och genomför en aktivitet, läromaterial och besök är alltid kostnadsfritt. Vi kommer gärna till ditt klassrum men vi öppnar nu också för ungdomsföreningar som vill prata om EU-frågor.

Vi erbjuder till exempel följande teman:

Europa: En upptäcksfärd!
I hundratals år härjades Europa av krig och splittring. Men under de senaste 60 åren har länderna slutligen uppnått fred, vänskap och sammanhållning. I den här aktiviteten tar vi en närmare titt på vad EU är och hur unionen fungerar.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation, elevarbete i lärohäfte samt en avslutande frågesport. En rast hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 6. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.


Vem tjänar på handel?
EU byggdes kring tanken att ökad handel skulle leda till bestående fred i Europa. I den här aktiviteten tar vi en närmare titt på just handel, fred och EU. Vi utgår från modellen "Fångarnas dilemma" och pratar om den inre marknaden, frihandel och globalisering.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation och diskussionsövningar. En bensträckare hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 9 och gymnasiet. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.


Diskutera EU!
Vi tar med oss vår verktygslåda och pratar om EU, EU-medlemskap och demokrati. Vi använder oss av övningar som på ett enkelt, roligt och interaktivt sätt utmanar, väcker frågor och fördjupar elevernas kunskap om EU.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation och diskussionsövningar. En bensträckare hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 8-9 och gymnasiet. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.


Har du en annan idé?

Det finns också möjlighet att diskutera andra upplägg med oss och göra något på tema som passar er just nu. Det kan handla om specifika sakfrågor eller om EU i allmänhet. Kontakta europadirekt@bollebygd.se så planerar vi tillsammans!