Mobilmeny.


Europadagen på Bollebygdskolan

Idag den 9 maj är det Europadagen och Europa direkt Sjuhärad fanns på plats på Bollebygdskolan.

Årets tema var mat. Vi på Europa Direkt Sjuhärad gästade Olle i skolbiblioteket och tillsammans med honom bjöd vi elever, lärare och media på olika stationer med fokus på att höja kunskapen kring EU & mat. Vi bjöd på mobilquiz, lekar och spel. Vi hade även delikatesser från olika länder.

Skolbibliotikarien Olle inspirerade med böcker i matens tecken från olika EU länder. Elever hade sytt Europeiska flaggor i textilslöjden som prydde biblioteket.

Europa Direkt Sjuhärads praktikant Agnes berikade dagen med frågor till vår mobilquiz och bilder på maträtter från alla 28 EU länderna.

-På Europadagen fick jag möjlighet att träffa ungdomar som är Europa direkts främsta målgrupp, vi gjorde quiz om EU och det bjöds på enklare tilltugg från olika länder. Vi utmanade elever och lärare att para ihop rätt nationalrätt med rätt EU-land, vilket verkade uppskattas av de flesta. Jag hoppas att vi spred lite ny EU-kunskap och att Bollebygdskolan är nöjda med Europadagen, säger Agnes efter vår förmiddag i skolan.