Mobilmeny.


Familjerätt för stjärnfamiljer på Borås Pride. Två föreläsningar i en: Therese Sandin och Jenni Stavare

Den 1 juli 2022 medarrangerar Europa Direkt Sjuhärad två föreläsningar i en! Vi välkomnar Jenni Stavare och Therese Sandin som föreläser om familjerätt för stjärnfamiljer, i Sverige och Europa.


Under en timme får du två kortare föreläsningar och ett samtal med två experter inom regnbågsfamiljers erfarenheter och rättigheter. Jenni föreläser om rättigheter – och svårigheter – ur ett juridiskt perspektiv och Therese berättar mer om projektet Regnbågsfamiljer i väntan (RFSL), om hur det är att vara regnbågsfamilj idag och vilka förändringar vi hoppas på i framtiden. I efterföljande samtal har du också möjlighet att ställa dina frågor till föreläsarna.

Therese Sandin är barnmorska som arbetat på RFSL i projektet Regnbågsfamiljer i väntan med riktat stöd till regnbågsfamiljer i form av föräldraförberedande grupper och samtalskvällar, samt att ta fram information och utbilda
personal inom graviditets- och förlossningsvård.

Jenni Stavare är advokat och arbetar på Fridh advokatbyrå, Göteborg. Hon har spetskompetens inom migrationsrätt, socialrätt och familjerätt med särskild kompetens inom stjärnfamiljer.

Moderator Daniel Karlsson
Plats: Pride House/Allégården
Dag: Fredag 1 juli
Tid: 15:30-16:30

Arrangör: RFSL Sjuhärad, Europa Direkt Sjuhärad & Hemgården

Du hittar hela programmet för Borås Pride här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.