Mobilmeny.


Gör din praktik hos Europa Direkt Sjuhärad HT22!

Europa Direkt Sjuhärad erbjuder till höstterminen 2022 praktik för en person på vårt kontor. Ansökningstiden går ut 15 maj och mer information om hur du ansöker finns nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom Europastudier, samhälls- eller statsvetenskap eller annan utbildning som tangerar dessa områden. Även en universitetsstudent som studerar ekonomi, marknadsföring, juridik eller kommunikation kan vara rätt kandidat för oss om intresse för EU och kommunikation finns. Vi verkar i Sjuhärads åtta kommuner men utgår från Bollebygd. Din placering kommer därför primärt att vara i Bollebygds kommunhus. Möjlighet finns för distansarbete, detta beslutas tillsammans med ansvarig handledare. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder

 • 1 praktikplats på heltid från augusti 2022 till januari 2023 (höstterminen). (Det går även att söka för halvtermin men då går ansökningar för hel termin före)
 • Kvalificerad handledning som ger dig konkret yrkeskunskap.
 • Möjlighet att driva egna projekt och idéer från uppstart till utvärdering, med stöd från handledare och arbetsgrupp.
 • Tjänstebil vid evenemang och betalda resor till olika evenemang
 • Egen laptop, tjänstemobil och annan nödvändig teknik.

Vilka vi är
Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads EU-informationskontor. Vi finansieras av EU-kommissionen, Västra Götalandsregionen och Bollebygds kommun. Vi arbetar främst med EU-kunskapshöjande verksamhet, hållbar utveckling, demokratifrågor och delaktighet för allmänheten, i synnerhet unga. Kontoret arrangerar allt från utbildningar och föreläsningar till stora event, driver strategisk kommunikation och har även ansvar för rådgivning kring EU-finansiering.

Bollebygd ligger naturskönt mitt emellan Göteborg och Borås, och nära Landvetter flygplats. Det är en expansiv kommun med en stark framåtanda och stora utvecklingsmöjligheter. Antalet invånare ökar stadigt, i takt med att nya bostadsområden byggs. Här är invånarna nära de förtroendevalda och har alla möjligheter att vara delaktiga och påverka bygdens utveckling.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir exempelvis att organisera, marknadsföra och medverka i evenemang, utbildningar och kampanjer om EU och EU-möjligheter. Du kommer att utföra research och omvärldsbevakning, bevaka konferenser, få möjlighet att hålla i föreläsningar i högstadie- och gymnasieskolor, sköta delar av vår kommunikation genom sociala medier, medarrangera evenemang och event samt arbeta med löpande förvaltningsadministrativt arbete. För den initiativrike finns mycket att lära! Europa Direkts verksamhet är förlagd dagtid men även vissa kvällar och helger när evenemang genomförs. Under din praktik hos oss får du även möjlighet att arbeta med andra områden inom kommunstyrelseförvaltningen och får på så sätt insikt i flera arbetsområden och breddar din kompetens om hur en kommun arbetar.

Vad vi letar efter

För att trivas hos oss behöver du gilla kommunikationsarbete och att skapa intresse för olika frågor genom utskick och marknadsföring på exempelvis sociala medier och hemsida. Vi tror att du är ansvarstagande och nyfiken samt gillar att ta initiativ. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Körkort är inte nödvändigt men kommer underlätta ditt arbete.

Om du har intresse av eller kunskap inom något av nedan kommer det vara ett plus, men det du inte kan kommer du få möjlighet att testa på eller lära dig under praktiken:

 • Du har kunskap i Microsoft Office
 • Du har erfarenhet av att kommunicera i sociala medier
 • Du har erfarenhet av att arbeta med Adobesviten (främst InDesign) eller liknande program
 • Du är bra på att sammanfatta information och skriva enklare texter
 • Du tycker om att tala inför grupp och gillar att göra presentationer
 • Det är extra meriterande om du är påläst om EU-frågor och EU-finansiering och/eller har ett stort intresse för demokratifrågor och kommunikation.
 • Du vill driva egna projekt

Du behöver inte kunna allt perfekt, syftet med praktiken är att du ska få chans att testa nya saker, men det behöver finnas åtminstone ett intresse från din sida. Det du inte kan sedan tidigare kommer vi ge dig möjlighet att lära dig under praktiken, så sök även om du inte matchar alla punkter ovan.

Så här söker du
Du skickar ditt CV och personliga brev, som tillsammans inte är mer än 4 sidor. Ansökan ska vara på svenska och skickas till europadirekt@bollebygd.se. I ämnesraden skriver du Praktik 2022 och ditt för- och efternamn. Ansökan ska finnas hos oss senast 15 maj 2022. Intervjuer görs löpande och praktikplatsen kan tillsättas innan sista datum så sök direkt.

Har du frågor? Vänligen kontakta Kajsa Urge, projektledare för Europa Direkt Sjuhärad: kajsa.urge@bollebygd.se eller 0734 64 70 29

Ladda ner annonsen >> , 241.6 kB, öppnas i nytt fönster.