Mobilmeny.


Hållbarhetsfestivalen är tillbaka!

Den 18-24 oktober 2021 arrangeras massor av spännande aktiviteter i Bollebygd på temat hållbarhet. Hela programmet finns på www.bollebygd.se/hallbarhet

18-24 oktober hålls Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland för andra året i rad. I Bollebygd storsatsar vi på hållbarhet under veckan och erbjuder en möjlighet att få mötas och diskutera, inspireras och driva på hållbarhetsfrågorna på alla fronter. Alla aktiviteter är kostnadsfria även om anmälan behövs i vissa fall.

Massor av spännande aktiviteter på schemat

Under veckan erbjuder Europa Direkt Sjuhärad och Studieförbundet Vuxenskolan aktiviteter under alla veckans dagar. Bland annat erbjuds följande aktiviteter:

  • Digital lunchcook-along med Hanna Olvenmark, Portionen under Tian
  • Workshops om bivaxdukar, makramé och sashikosömnad
  • Hållbarhetsverkstad med pyssel
  • Föreläsning om biodling och bin
  • Föreläsning om korruption och hållbarhet med Niklas Harring, forskare och lärare vid Göteborgs Universitet och Christian Danielsson, EU-kommissionens representation
  • Solcellsinspiration på Gesebol Bygdegård
  • Skolaktiviteter på Bollebygdskolan
  • Tågluff – inspirationsföreläsning med författarna Anna Thorbjörnsson och Marko T Wramén

Besök från EU-kommissionen

Under tisdagen den 19 oktober firar vi också att Europa Direkt Sjuhärad fått förlängd verksamhetsperiod och uppmärksammar detta med ett firande på Krafthuset. Vi börjar med en föreläsning om korruption och hållbarhet med Niklas Harring, forskare vid Göteborgs Universitet med ett efterföljande samtal med Niklas Harring och Christian Danielsson, chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Christian Danielsson kommer också medverka på den ceremoni som sker klockan 16.00 på Krafthuset och digitalt och vi välkomnar er att närvara och ta chansen att ställa alla frågor till honom under eftermiddagen.

Hållbarhet blir verklighet

Under hela veckan kommer det vara möjligt att diskutera idéer och tankar om hållbarhet och skicka sina idéer vidare till politiker såväl lokalt som internationellt. Genom olika initiativ kommer deltagare under veckan få berätta sina idéer och åsikter, och den 23 oktober finns Europa Direkt Sjuhärad på torget i Bollebygd för att prata om hållbarhetsidéer. Medverkar gör även Leader Sjuhärad.

Du hittar hela programmet och länkar för anmälan på www.bollebygd.se/hallbarhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.