Mobilmeny.

24 juli 2020

Seminarium om desinformation och coronalögner

Långt ifrån allt som skrivs om Coronapandemin är sant. Ibland handlar det om missuppfattningar, men i vissa fall sprider aktörer medvetet felaktig information.  Det kallas desinformation. Vad är det för lögner som just nu sprids i Sverige och Europa? Vem står bakom dessa lögner? Och hur skyddar vi oss mot deras försök till påverkan?

EU-kommissionen arrangerar ett seminarium om desinformation i spåret av Coronaepidemin i syfte att öka medvetandenivån och därmed bidra till att olika missförstånd och ibland även lögner inte får fäste. Seminariet sänds på SVT Forum fredagen den 17 april 13.00 och livestreamas även på Facebook.

I panelen för seminariet finns Per Enerud från East Stratcomlänk till annan webbplats vid EU:s utrikestjänst, som bevakar och bemöter desinformationskampanjer riktade mot EU, Patrik Oksanen från Frivärld, som nyligen publicerat en rapportlänk till annan webbplats om desinformation i skuggan av Coronakrisen, och Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Samtalet modereras av Johan Wullt, presschef på EU-kommissionens representation i Sverige.

Om ni har frågor till paneldeltagarna, är det möjligt att skicka dessa till twitter #Europahuset

Datum: Fredag 17 april

Tid: Kl. 13.00

Var: SVT Forumlänk till annan webbplats & Facebooklänk till annan webbplats