Mobilmeny.


Tipspromenad med EU-tema: vinn fina priser

För att uppmärksamma Europadagen arrangerar Europa Direkt Sjuhärad och Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad en tipspromenad i alla sjuhäradskommuner 4-15 maj. Du har chans att vinna fina priser!

Under perioden 4–15 maj 2022 arrangerar Europa Direkt Sjuhärad tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan en tipspromenad som går i alla åtta Sjuhäradskommuner. Tipspromenadernas sträckning är lite olika i de olika kommunerna, men är digital på alla ställen. För att delta behöver du alltså din mobiltelefon och appen Tipsrundan som du laddar ner på Google Play eller Apple Store.

Så snart tipspromenaden är uppe kommer länkar och koder finnas här att ta del av, senast 4 maj. Du kan gå tipsrundan i följande kommuner (klicka på respektive länk för mer information):

Utställning om EU

I Bollebygd arrangerar vi även en utställning i Studieförbundet Vuxenskolans skyltfönster! Där kan du lära dig mer om EU. I Vuxenskolans lokaler kan du även hämta informationsmaterial när de har öppet. Utställningen finns tillgänglig 6-15 maj.
Plats: Kungsbackavägen 7, Bollebygd

Vad är Europadagen?

På Europadagen den 9 maj firar vi freden och sammanhållningen i Europa. Det är årsdagen av den historiska Schumandeklarationen, då Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman föreslog en ny form av politiskt samarbete i Europa som skulle göra ett nytt krig otänkbart. Robert Schumans förslag betraktas i dag som startskottet för EU.