24 januari 2018

Vad gör EU för personer med funktionsvariationer?

Den 10 februari belyser DHR i Västra Götaland (Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder), EDF (European Disability Forum) och Europa Direkt Sjuhärad arbete som görs på EU nivå för personer med funktionsvariationer.

DHR i Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) har fokus på rörelsehindrades synlighet i Sverige och Europa, EDF länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(European Disability Forum) har fokus på påverkansarbete kring EU politik och lagstiftning för personer med funktionsvariationer och Europa Direkt Sjuhäradöppnas i nytt fönster (Europeiska kommissionens lokala informationskontor i Sjuhärad) har fokus på att hitta experter som kan lyfta och belysa olika ämnen på EU nivå. Genom ett initiativ från Edde Piperöppnas i nytt fönster på DHR i Västra Götaland så gör vi tillsammans ett event för att belysa arbetet på EU nivå för personer med funktionsvariationer. Eventet är kostnadsfritt.

Datum

10 februari 2018

Tid

9.30 – 15.00

Plats

Bollegårdens allrum i Bollebygd, Ballebovägen 6.

Lokalen är delvis anpassad för personer med olika funktionsvariationer. Det finns ljudslinga, tillgänglig toalett och presentationsmaterial kan sändas ut i förväg vid behov. Meddela gärna oss om det finns ytterliga önskemål och behov.

Anmälan

Anmäl din plats senast 31/1 till europadirekt@bollebygd.se

Övrig information

Lunch finns att köpa till självkostnadspris på Restaurang Bollegården (80:-/person). OBS! Meddela gärna vid anmälan om du vill köpa lunch samt ev. kostönskemål.