Mobilmeny.
Therese Fredman, foto

Hon ska lyfta kommunens smultronställen

Bollebygds kommun har många guldkorn men få känner till dem. Nu ska det bli ändring på det! Kommunen har nyligen anställt en person med fokus på den lokala besöksnäringen.

Besöksnäring är en av de snabbast växande branscherna i Sverige och intresset för att turista på landsbygden ökar stadigt. Detta är något man tagit fasta på i Bollebygds kommun.

Ny på posten som destinationsansvarig för Bollebygds kommun är Therese Fredman. Hon kommer närmast från en bakgrund som konsult inom marknadsföring och projektledning, bland annat med uppdrag inom destinationsutveckling.

- Det finns så många anledningar att åka till Bollebygd. Förutom bra shopping och fin vandring har vi en stor bikepark i Bollekollen för den som vill ha adrenalinfylld downhillcykling. Vi har en höghöjdsbana som bjuder på härligt pirr i magen. I Töllsjö hittar du ett av västkustens längsta grottsystem, det är det inte många som vet! Jag skulle vilja säga att det är lite av en äventyrsbygd, säger Therese Fredman.

Michael Plogell (FR), kommunalråd i Bollebygd och kommunstyrelsens ordförande säger:

- Bollebygd har en stor mängd sevärdheter och platser väl värda besök som med Thereses hjälp kommer bli kända både för oss som bor här, men även besökare. Vi tror att hon kommer att bidra till att vår besöksnäring kommer att växa kraftigt under de kommande åren. Hon kommer att sätta kommunen på kartan.

Therese ser många möjligheter med Bollebygds kommun som destination:

- Det faktum att vi bara ligger 20 minuter från Borås och knappa 30 minuter från Göteborg gör att vi har många potentiella besökare nära oss. Nu behöver vi bara börja visa upp vad vi har!

För frågor eller ytterligare information

Therese Fredman
Näringslivsutvecklare
therese.fredman@bollebygd.se
0734 64 70 08