Mobilmeny.

14 mars 2022

Nationella vaccinationsveckan 14-20 mars 2022

Under vecka 11 den 14-20 mars 2022 blir det extra fokus på att få fler att vaccinera sig - för att skydda sig själva och andra.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och i Sverige har vi med gemensamma krafter nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Under vecka 11 genomförs därför en nationell vaccinationsvecka i Sverige.

Vi vill bidra till att så många som möjligt har den information och kunskap som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination. Om du inte redan är vaccinerad: ta emot erbjudandet om vaccination för att skydda dig själv och andra.

Därför är vaccinationen mot covid-19 viktig

Pandemin är inte över och coronaviruset sprids fortfarande. För att kunna leva med pandemin måste vi ha en så hög vaccinationstäckning som möjligt, både i Sverige och i världen. Nya virusvarianter kan utvecklas i delar av världen där färre är vaccinerade, och spridas vidare. Det kan komma andra varianter än omikron i framtiden.

Covid-19 är en allvarlig sjukdom som kan göra att ovaccinerade personer blir väldigt sjuka. Ingen vet exakt hur viruset, sjukdomen eller smittspridningen kommer att se ut i framtiden. Däremot vet vi att de vacciner som används i Sverige mot covid-19 skyddar bra mot allvarlig sjukdom och död.

Läs mer om varför det är viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig mot covid-19 (Folkhälsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats..

Västra Götalandsregionen har en webbsida som samlar alla vaccinationstider Länk till annan webbplats. i regionen. Här hittar du sidan för Bollebygds lediga vaccinationstider Länk till annan webbplats..