Mobilmeny.
Coronavirus

Coronaviruset och covid-19

Bollebygds kommun följer dagligen händelseutvecklingen av virussjukdomen covid-19 (coronaviruset). Vi tar löpande del av myndigheternas rapportering, råd och riktlinjer. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter och kommuner i regionen.

Håll dig uppdaterad om den senaste informationen gällande covid-19 på ansvariga myndigheters webbsidor och följ råd och rekommendationer. Bollebygds kommun anpassar verksamheterna och fattar beslut om insatser efter behov.

I menyn finns riktad information till:

Vaccination mot covid-19

Tingshuset blir ytterligare en plats för vaccination i Bollebygd, varje fredag kl. 10-18. Just nu är startdatum osäkert på grund av bristande tillgång på vaccin. Här kan du läsa om vaccination och svar på de vanligaste frågorna.

Senast uppdaterad 11 juni 2021

De regionala rekommendationerna tas bort

Fram till och med den 6 juni gällde särskilda rekommendationer i Västra Götalandsregionen. Nu gäller de nationella råden alla i Västra Götaland. Läs dem nedan under rubriken Skydda dig själv och andra.

Vad gäller?

Vad gäller för en privat fest? Hur ska jag tänka kring testning? Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens frågor och svar om covid-19 Länk till annan webbplats..

Gäller från 1 juni

Regeringen har beslutat om en plan för hur restriktionerna på grund av pandemin ska lättas. 1 juni inleds första steget vilket riktar sig till verksamheter och arrangörer. På Folkhälsomyndigheten.se om hur kultur-, idrotts- och restaurangverksamhet påverkas och hur många som får träffas inom- respektive utomhus. Länk till annan webbplats.


 • Skolavslutning i coronatider
  Sommaren och skolavslutningen närmar sig. Till följd av coronapandemin och de råd och restriktioner som gäller kan kommunen inte genomföra ”Schools out”, kommunens drogfria skolavslutningsaktivitet.
  Läs mer

 • Växelvis undervisning för högstadiet 7- 11 juni
  Schema för veckan finns på SchoolSoft
  Läs mer

 • Växelvis undervisning för högstadiet 31 maj - 4 juni
  Schema för veckan finns på SchoolSoft
  Läs mer

 • Tingshuset blir en plats för vaccination
  Varje fredag kl. 10-18 med preliminär start vecka 23.
  Läs mer

Tänk på!

 • Stanna hemma vid symptom på covid-19.
 • Tvätta händerna ofta och noggrant eller använd handdesinfektion.
 • Provta dig om du har symptom.
 • Umgås bara med en mindre krets. Träffas gärna utomhus.
 • Begränsa nära och nya kontakter. 
 • Träffa personer i riskgrupper på ett säkert sätt.
 • Håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel. Handla gärna ensam.
 • Arbeta hemifrån så ofta det är möjligt.
 • Res säkert och begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt.
 • Använd munskydd om du reser med kollektivtrafiken på vardagar klockan 7–9 eller 16–18.

Kommunen tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar. Anmälningarna blir en del av urvalet för vilka verksamheter vi väljer att kontrollera trängseln på. Anmälan sker till samhallsbygg@bollebygd.se eller till miljöenheten på telefon 033-430 55 94 under vardagar 10.00-12.00.

Du kan lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter om du vill vara anonym.

Trängsel på gym- och sportanläggningar, badhus, handelsplatser och platser för privata sammankomster faller under Länsstyrelsens tillsyn och anmäls till Länsstyrelsen på telefon 010-224 40 00 eller vastragotaland@lansstyrelsen.se.

Röda korsets stödtelefon under coronakrisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Ringer du Röda korserts stödtelefon får du prata med personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen.

Telefonnummer: 0771-90 08 00
Öppettider: måndag till fredag klockan 12.00-16.00
Alla samtal är anonyma.

Syftet med stödtelefonen är inte att göra medicinska bedömningar, samtal av det slaget hänvisas vidare till exempelvis 1177.

Fler resurser där du kan få råd och stöd på mejl, chatt och telefon hittar du på 1177.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och krisinformation.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bollebygds kommun bedriver vård- och omsorgsverksamhet och vi värnar om individens integritet och förtroendet för oss som vårdgivare. Vi lämnar inte ut information om vem som eventuellt blir smittad. Med tanke på vår storlek är frågan extra viktig i vår kommun. Läs mer om vi hanterar integritet och sekretess. Öppnas i nytt fönster.

Fråga inte personalen om smittade

Vår personal kan varken bekräfta eller avfärda rykten om eventuell smitta inom verksamheten utifrån patientsekretessen. Vi ber dig därför om att inte ställa sådana frågor till vår personal.

Vi ber dig även att undvika att dela tvivelaktig information eller rykten. Vi måste alla hjälpas åt att minska både smittspridningen och oron kring den. Tack för att du hjälper till.

Kommunen följer utvecklingen noga och arbetar utifrån rekommendationer från ansvariga myndigheter och interna beredskapsplaner.

Bollebygds kommuns ansvar är att:

 • se till att samhällviktig verksamhet fungerar
 • sprida samhällsviktig information till dig som medborgare.

Tät samverkan med Länsstyrelsen, andra myndigheter och kommuner i länet

Bollebygds kommun samverkar med Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen och följer deras inriktning och rekommendationer. I nuläget sker samverkanskonferenser en gång per veckan.