Mobilmeny.
Coronavirus

Coronaviruset och covid-19

Bollebygds kommun följer händelseutvecklingen av virussjukdomen covid-19 (coronaviruset) och arbetar utifrån rekommendationer från ansvariga myndigheter och interna beredskapsplaner.

Här kan du hålla dig uppdaterad om den senaste informationen gällande covid-19.

Från 1 september 2022

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer från 65 år och äldre ska ta en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Rekommendationen gäller även personer över 18 år som ingår i en riskgrupp.

Gällande åtgärder mot covid-19

Rekommendationerna som gäller:

Läs mer om åtgärderna mot covid-19 på Folkhälsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Skydda dig själv och andra

Folkhälsomyndigheten har gjort en sammanfattning av vad du ska tänka på för att skydda dig själv och andra mot covid-19 Länk till annan webbplats..

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens frågor och svar om covid-19 Länk till annan webbplats..


 • Nationella vaccinationsveckan 14-20 mars 2022
  Under vecka 11 den 14-20 mars 2022 blir det extra fokus på att få fler att vaccinera sig - för att skydda sig själva och andra.
  Läs mer

 • Ansträngt läge i kommunens verksamheter
  Covid-19 lämnar nu ett tydligt avtryck i kommunens verksamheter.
  Läs mer

 • Vaccination dos 3 avklarad
  För patienter inom kommunens hemsjukvård.
  Läs mer

 • Vaccination mot covid-19 för barn som är 12 år eller äldre
  Under kommande veckor kommer hälsodeklaration och samtyckesblankett att skickas hem till berörda vårdnadshavare i Bollebygds kommun.
  Läs mer

Bollebygds kommun bedriver vård- och omsorgsverksamhet och vi värnar om individens integritet och förtroendet för oss som vårdgivare. Vi lämnar inte ut information om vem som eventuellt blir smittad. Med tanke på vår storlek är frågan extra viktig i vår kommun.

Fråga inte personalen om smittade

Vår personal kan varken bekräfta eller avfärda rykten om eventuell smitta inom verksamheten utifrån patientsekretessen. Vi ber dig därför om att inte ställa sådana frågor till vår personal.

Vi ber dig även att undvika att dela tvivelaktig information eller rykten. Vi måste alla hjälpas åt att minska både smittspridningen och oron kring den. Tack för att du hjälper till.

Kommunen följer utvecklingen noga och arbetar utifrån rekommendationer från ansvariga myndigheter och interna beredskapsplaner.

Bollebygds kommuns ansvar är att:

 • se till att samhällviktig verksamhet fungerar
 • sprida samhällsviktig information till dig som medborgare.

Tät samverkan med Länsstyrelsen, andra myndigheter och kommuner i länet

Bollebygds kommun samverkar med Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen och följer deras inriktning och rekommendationer.