Mobilmeny.

Vaccination mot covid-19

Vaccination mot covid-19 är ett av redskapen för att lindra följderna av pandemin och bidra till att färre människor blir allvarligt sjuka.

Nya rekommendationer för vaccination mot covid-19

De nya rekommendationerna gäller från 1 oktober 2023 som längst till 29 februari 2024.

Numera finns ett bra skydd mot covid-19 hos så gott som alla personer i Sverige. Skyddet behöver dock fyllas på med ytterligare doser det närmaste året för personer från 50 års ålder. Det gäller även personer yngre än 50 år som tillhör någon riskgrupp. Här hittar du information om vilka åldersgrupper som rekommenderas vaccination (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats..

Samlingssida för vaccinationstider

Västra Götalandsregionen har en samlingssida för de lediga vaccinationstider som finns att boka i regionen Länk till annan webbplats. just nu.

Regional telefontjänst om vaccination

Om du har frågor kring vaccination kan du ringa Västra Götalandsregionens telefontjänst. Via telefontjänsten ges allmän information om vaccination mot covid-19. De svarar inte på medicinska frågor och det går inte att boka tid för vaccination via telefontjänsten. Telefontjänsten nås på 010-473 94 30 och är öppen kl. 07.00-16.00. Främst för dig som har svårt att själv söka information på 1177.se.

Om någon kontaktar dig om vaccination

Vårdcentraler som ringer upp invånare för att boka en vaccination kommer aldrig att kräva identifiering via BankID, och aldrig heller någon form av betalning i samband med dessa samtal. Läs mer på polisen.se om hur du skyddar dig mot bedrägerier. Länk till annan webbplats.

Film som bemöter oro inför vaccination

I filmen samtalar vaccinsamordnare Kristine Rygge med kulturtolk Jihad Taha Ismail om den oro som många känner kring vaccination samt bemöter myter och missförstånd.

Filmen finns textad på arabiska, BKS (bosniska, kroatiska, serbiska), dari, persiska, romani, somaliska (kommer inom kort), svenska och tigrinja.