Mobilmeny.
Bild på coronaviruset

Information om coronaviruset för dig som är företagare

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset har vi sammanfattat var du som företagare kan hitta aktuell information. 

Osäkerheten i det nuvarande läget är stor och läget kan därför snabbt komma att förändras. På verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns samlad information från myndigheter som är viktig för dig som företagare att känna till.

Vi vill stötta företag i kommunen

I detta läge måste alla hjälpas åt och vi är måna om företagarna i bygden. Bollebygds kommun har satt in åtgärder för att underlätta för företagen. Vi är lyhörda och välkomnar idéer kring ytterligare åtgärder. Samtidigt uppmuntras kommunanställda och invånare att gynna vårt lokala företagande och näringsliv.

Senast uppdaterad 12 januari 2022

Coronapandemin drabbar näringslivet hårt. Med anledning av detta vill Bollebygds kommun försöka underlätta för våra företag i den besvärliga situation som nu råder.

Hela listan på åtgärder för att underlätta för företagen:

  • Bollebygds kommun erbjuder möjlighet till anstånd på de fakturor som kommunen skickar ut, det vill säga avgifter för vatten och avlopp, sophantering och tillstånd och tillsyn.
  • Kommunen strävar efter att korta betaltider till våra leverantörer för att stärka företagens likviditet.
  • Julklapp till kommunens anställda. Presentkort för att stödja och gynna den lokala handeln och lokala restauranger via köpmannaföreningen.
  • Tillsynsmyndigheten visar i sitt tillsynsarbete hänsyn till företagens personalbortfall eller eventuella riktlinjer om besöksförbud.
  • Kommunen kommer att informera om lokala lunchrestaurangers matsedlar internt och uppmuntra medarbetare att stötta dessa aktörer genom besök eller avhämtning.
  • Vårpresent till alla anställda inom kommunen. Ett presentkort för att stödja den lokala handel och lokala restauranger via köpmannaföreningen.
  • Serveringar och annan försäljning kan ske utomhus. Det är möjligt för verksamheter med serveringstillstånd att öppna upp uteserveringarna tidigare under förutsättning att de har nödvändiga tillstånd från Polisen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Bollebygds kommun informerar inköpsberättigade medarbetare om riktlinjer för inköp på områden där avtal idag saknas. Inom dessa områden har kommunen möjlighet att göra inköp från lokala företagare upp till en total summa på 100.000 kr. Exempel på områden är snittblommor och arrangemang, restaurang, catering och färskt bröd.
  • Kommunen kommer att genomföra en kartläggning över projekt som kan tidigareläggas, det vill säga projekt som är planerade för hösten 2020 eller senare.

Fler åtgärder kan komma

I detta läge måste vi alla hjälpas åt! Kommunen är öppen för att diskutera ytterligare insatser och vill som alltid ha en god dialog med vårt lokala näringsliv. Önskemål om fler insatser prövas kontinuerligt och listan på åtgärder kan därmed komma att uppdateras framöver. Nya insatser läggs alltid högst upp i ovanstående lista.

Du som företagare är välkommen att kontakta oss:

Kommunstyrelsens ordförande Michael Plogell
0734-64 70 02
michael.plogell@bollebygd.se

Kommunstyrelsens vice ordförande Lars-Erik Olsson
0734-64 70 03
lars-erik.olsson@bollebygd.se

Kommunchef Monica Holmgren
0734-64 70 01
monica.holmgren@bollebygd.se

Näringslivschef Fia Wickström
0734-64 70 11
fia.wickstrom@bollebygd.se