Mobilmeny.

Kvinnojour och stödsamtal

Blir du eller någon i din närhet hotad eller psykiskt trakasserad av någon närstående? Blir du eller någon i din närhet slagen hemma? Här kan du läsa om vilken hjälp du kan få.

Det finns hjälp att få

Du kan alltid vända dig till kommunens socialtjänst för råd och stöd angående din situation. Om du vill komma i kontakt med socialtjänsten ringer du till mottagningstelefonen på telefonummer 0734-64 75 31. Telefonen är öppen mellan 8 - 17 måndag - torsdag och mellan 8-15 på fredagar. Du kan vara anonym när du ringer och ber om råd.

När du funderar på om du ska be om hjälp så tänk på att ett våldsamt beteende ofta upprepas och att våld och övergrepp är olagligt, även om man har en relation. Om du har barn är även barnen utsatta, även om de inte är direkta offer för våldet så lever de i situationen. Ingen mår bra av att leva i en våldsam situation och det finns hjälp att få.

Hur gör jag?

Kommunen kan erbjuda olika typer av hjälp både för dig som är utsatt och för barn som bevittnat våld.

Har du frågor eller vill göra en anmälan kontakta socialförvaltningens mottagningstelefon, den är öppen måndag - torsdag 8-17 och fredag 8-15.
Telefonnummer: 0734-64 75 31.

På övriga tider kan du kontakta socialjouren i Borås. Ring då 112 och säg att du vill komma i kontakt med Sociala jouren i Borås.