Mobilmeny.

Nattvandrarna i Bollebygd

Nattvandrarna i Bollebygd startar upp i kommunal regi.

Nattvandrarna är en del av kommunens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Huvudsyftet är att vi ska arbeta förebyggande för ungdomar som rör sig utomhus och att vi tillsammans ska skapa trygghet i den offentliga miljön. Nattvandrarna finns till för att stödja ungdomar genom att söka upp dem, etablera kontakter och försöka förebygga våld, missbruk och kriminalitet.

Nattvandrarna arbetar för att värna om ungdomars bästa på ungdomars villkor och därigenom skapa förtroende och dialog som annars kan vara svårt eller inte möjligt. Genom att bygga jämbördiga relationer till ungdomarna får vi en helt annan insikt och förståelse för deras situation.

Nattvandrarna går ut i grupper om 2–3 vuxna och finns ute där det behövs som mest, vilket kan vara antingen på dag eller kvällstid. De rör sig i områden där unga vistas och finns till för att samtala, medla, hjälpa, stötta och mycket mer.

Vem kan bli Nattvandrare?

  • Är du vuxen och har intresse för att stötta och finnas för barn och unga vuxna kan du bli Nattvandrare.
  • Du ska känna dig trygg i din egen situation och ha en vilja att vara en förebild för barn och ungdomar.

Ifall du anmäler intresse, får du ta del av det startkit som erbjuds, innehållande reflexväst, ficklampa, första hjälpen kit och trycksaker. Du erbjuds även digital information och föreläsningar, för att du ska känna dig väl förberedd. Varje nattvandrare är också försäkrad till, under och hem från vandringen. Allt är frivilligt och det finns inga krav på insats eller prestation. Du ger av din tid till det dyrbaraste vi har, våra barn och unga.

Ditt engagemang är guld värt oavsett om du går en eller flera gånger, så häng med ut och gör skillnad.

Nattvandrare under ”School´s Out” den 14 juni i Krafthuset

På fredag är det dags för den populära drogfria skolavslutningsfesten ”School´s out”. Vi hoppas att alla ungdomar vill komma och fira in sommarlovet med oss! För att skapa en trygg miljö för ungdomarna kommer nattvandrarna att vara igång under kvällen. Fler engagerade vuxna behövs, vill du vara med?

Välkommen att kontakta förebyggare Michaela Forsberg för mer information.

Telefon: 0734-64 75 79
E-post: michaela.forsberg@bollebygd.se