Mobilmeny.

Stöttar och hjälper du någon i din närhet som är över 65 år eller som har en demenssjukdom?

Det kan vara din vän, din partner, din förälder eller mor- och farförälder. Nu finns vårens program för det stöd som Bollebygds kommun kan erbjuda att ta del av.

Det innehåller olika samtals/utbildningsgrupper som riktar sig till partners, barn, barnbarn och vänner. Det kanske är så att du har en vän eller bekant som blivit lite glömsk? Då finns en grupp för dig där vi pratar om situationen du befinner dig i och där du även får lära dig lite om demenssjukdomar och hur du bäst bemöter din vän och situationerna som kan uppstå. Vår förhoppning är att det skall finnas en grupp som passar alla.

Våren kommer även att bjuda på anhörigcafé vid ett antal tillfällen dit du kan komma antingen själv eller tillsammans med en närstående och ta en fika samtidigt som ni kanske samtalar med andra. Vid varje tillfälle kommer det även att komma någon utifrån tex biståndshandläggare som kommer att berätta om vilket stöd man kan få och arbetsterapeuter från hemsjukvården som kommer att prata om vad man själv kan göra för att minska risken för fall.

Programmet innehåller även några föreläsningar som kommer att hållas under våren. Däribland Yngve Gustavson, professor i geriatrik som kommer och föreläser kring demenssjukdomar och jurister som kommer och pratar om framtidsfullmakt.

Det finns givetvis även möjlighet till enskilda samtal om man skulle vilja det.

Tveka inte att höra av dig och varmt välkomna.

Programmet hittar du på följande länk

www.bollebygd.se/program-anhorigstod

Vill du hellre ha programmet skickat per mail eller post så hör av dig till Anhörigkonsulent Cristina på 0734-64 74 90 eller cristina.mathiasson@bollebygd.se