Mobilmeny.
Busstationen i Bollebygd

Foto: Thomas Harrysson

Kollektivtrafik

Kommunen ansvarar för vissa samhällsbetalda resor så som skolskjuts och färdtjänst. Västra Götalandsregionen ansvarar för övrig kollektivtrafik som linjetrafik, närtrafik och sjukresor. Västtrafik har hand om kollektivtrafiken i hela Västra Götaland.

Synpunkter lämnar du till Västtrafik

Om du har synpunkter på kollektivtrafiken i vår kommun eller önskemål om förbättringar hör du av dig till Västtrafik. Västtrafiks kundservice Länk till annan webbplats. tar emot dina synpunkter, frågor, önskemål och beröm.

Linjetrafik (tåg och buss)

I Bollebygds kommun finns buss- och tågtrafik till och från Göteborg, Borås och Mölnlycke. Dessutom finns anropsstyrd trafik mellan Bollebygds tätort och Hindås (via Jordås) samt mellan Bollebygd och Töllsjö.

Buss och tåg mot Göteborg och Borås går från stationen i Bollebygd. Där finns pendelparkering och möjlighet att ställa cykel.

Anropsstyrda linjer

I Bollebygd finns två linjer som är anropsstyrda, vilket betyder att du måste beställa din resa i förväg om du planerar att resa med dem.

Mellan Bollebygd och Töllsjö går linje 122. Linjen kör två gånger om dagen på vardagar.

Det finns även en anropsstyrd linje mellan Jordås – Hindås och Bollebygd som heter linje 401. Anropsstyrda linjer och turer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visas med anmärkning i tidtabeller.

Beställ din resa i god tid

För att beställa en resa ringer du Västtrafiks beställningscentral på 0771‑91 90 90, minst en timme före avresan. Oftast är det en personbil som kör, och det finns inga biljettmaskiner ombord så du kan inte betala med kontoladdning. Du kan resa med periodkort, betala med sms-biljett eller kontant.