Mobilmeny.

Två deltagare i sommarboken 2020.

Sommarboken är igång på biblioteket

Under ett antal år har Bollebygds kommun anordnat Sommarboken som är en aktivitet för barn mellan 8-12 år. I år har biblioteket återigen anordnat Sommarboken. I år har man även en skattjakt i slutet av sommaren då en pirat stal skatten och försvann genom en lilaskimrande portal utanför biblioteket. Nu vill bibliotekarien ha hjälp med att hitta vilken fantasivärld som piraten gömt skatten i.

Barnen får göra allt ifrån att läsa böcker, pyssla och leka olika lekar. Varje år har biblioteket anordnat ett tema som barnen får läsa utifrån. I år har biblioteket valt temat “genom portalen” och därefter har barnen fått välja en böcker att läsa med det temat.

Barnen tycker att Sommarboken är väldigt rolig då de både får träffa nya vänner men också vara med sina gamla vänner. Sommarboken har valt att ha drop-in de två första veckorna då alla barn kan komma in och vara med. Dock måste barnen anmäla sig under de kommande tillfällena för att kunna vara med då det finns begränsade platser. Många av barnen uppskattar detta och längtar redan till nästa sommar.

Nästa Sommarboken hålls den 9 juli 14:00-15:15 och efter det den 23 juli och den 6 augusti samma tid. Avslutningen och skattjakten hålls den 14 augusti klockan 16:00 till 17:30. Man måste som sagt anmäla sig och det gör man via bibliotekets e-mail på biblioteket@bollebygd.se eller så ringer man dem på 0734647227.